AS Roma trots op zege in Amsterdam: 'Ajax heeft een geweldig team'

Reacties

AS Roma-trainer Paulo Fonseca is lovend over zijn ploeg na de 1-2 overwinning in de Johan Cruijff Arena. De Italianen toonden veerkracht na de gemiste penalty van Dusan Tadic.

AS Roma trots op zege in Amsterdam: 'Ajax heeft een geweldig team'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
1 - 2
AS Roma
AS Roma

'Een belangrijke zege', begon de Portugees in gesprek met Sky Italia. 'Ajax heeft een geweldig team, zoals we vanavond gezien hebben, maar onze jongens hebben een schitterende prestatie geleverd. Het ligt nog helemaal open, maar deze overwinning is heel belangrijk voor ons', zei Fonseca.

'Ik denk dat onze spelers door hadden dat we in een lastige fase zaten en daarom alles gegeven hebben. Na alle blessureproblemen die we al hadden, viel Spinazzola ook nog weg, terwijl hij juist zo goed speelde', blikt de trainer van de Romeinen terug.

'We wisten dat we hier altijd doelpunten zouden kunnen maken, dat vertrouwen hadden we zelfs in de lastige fases. Dit is een grootse overwinning voor ons. Het was een wedstrijd vol spanning en intensiteit, maar we hebben gedaan wat we voorbereid hadden', concludeert Fonseca.

'We maakten het op veel momenten lastig voor onszelf, maar we controleerden de aanvallen van Ajax, terwijl zij in aanvallend opzicht één van de beste teams in Europa zijn. Het belangrijkste is dat we nooit ons hoofd hebben laten hangen, we zijn door blijven gaan en uiteindelijk met een reactie gekomen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.