AS Roma schuift clubicoon naar voren na ontslag Mourinho

Reacties

AS Roma handelt snel na het ontslag van José Mourinho. Clubicoon Daniele De Rossi is naar voren geschoven om de Portugees op te volgen.

AS Roma schuift clubicoon naar voren na ontslag Mourinho
© Pro Shots

De Rossi heeft een contract tot het einde van het seizoen getekend bij Roma, waarna aan de hand van resultaten bepaald zal worden of het contract verlengd wordt of niet. De Giallorossi hebben de terugkeer van de voormalige middenvelder dinsdagmiddag bevestigd.

'Ik wil de familie Friedkin bedanken voor het feit dat ze mij de verantwoordelijkheid als hoofdtrainer van Roma hebben toevertrouwd', reageert de veertigjarige De Rossi op zijn aanstelling. 'Van mijn kant ken ik geen andere manier dan toewijding, dagelijkse opofferingen en alles geven wat ik heb om de uitdagingen aan te gaan die ons te wachten staan vanaf nu tot het einde van het seizoen.'

'We zijn blij dat we de managerrol van AS Roma kunnen overdragen aan Daniele De Rossi, omdat we het gevoel hebben dat het leiderschap en de ambitie die hem altijd hebben gekenmerkt doorslaggevend kunnen zijn bij het bereiken van de doelstellingen van het team tot het einde van het seizoen', aldus clubeigenaren Dan en Ryan Friedkin.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Rossi is kind aan huis bij Roma. Hij speelde zeventien jaar in het eerste en sloot zijn carrière af bij Boca Juniors in Argentinië. Van januari 2022 tot oktober was hij assistent bij Italië en tot februari 2023 trainer van SPAL. Nu moet hij Roma uit het slop zien te trekken. Vanwege de teleurstellende negende plaats in de Serie A is Mourinho de laan uitgestuurd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.