AS Roma maakt woorden Strootman waar tegen AC Milan

Reacties

AS Roma heeft in een direct gevecht met AC Milan de tweede plek in de Serie A verstevigd. De twee voorlopige naaste belagers van titelverdediger Juventus begonnen allebei met 32 punten aan het duel, maar door wederom een goal van Radja Nainggolan won de ploeg van Kevin Strootman met 1-0. M'Baye Niang zal daardoor wat minder slapen.

AS Roma maakt woorden Strootman waar tegen AC Milan

Strootman kon in Stadio Olimpico in de basis starten omdat zijn schorsing van twee duels, opgelopen in de Romeinse derby tegen Lazio, werd ingetrokken. In aanloop naar het duel met de gevallen grootmacht AC Milan liet Strootman in Italië nog optekenen de Rossoneri niet in de topdrie te verwachten dit seizoen. 'De eindklassering? In de competitie gaan  Roma, Juventus en Napoli de topdrie bepalen.'

In het duel van vanavond leek AS Roma die woorden direct kracht te willen bijzetten. Al in de tweede minuut vuurde topschutter Edin Dzeko op het doel van Milan, maar had doelman Gianluigi Donnarumma een antwoord.

In de 26ste minuut kreeg de uitploeg juist een uitgelezen kans om de score te openen. Wojciech Szczesny veroorzaakte immers een strafschop toen hij Gianluca Lapadula naar de grond werkte. De Poolse Roma-goalie stopte evenwel de strafschop van Niang, die onlangs tegen Crotone ook al vanaf elf meter had gemist. Dat de spits mocht aanleggen, was sowieso opvallend. Een zekerheidje is hij immers geenszins. Van de zeven strafschoppen die hij in de Ligue 1 en Serie A nam, faalde hij liefst vier keer.

Uiteindelijk zou de misser van de aanvaller een dure fout blijken. Na ruim een uur tekende Nainggolan immers voor de enige treffer. De Belgische kompaan van Strootman op het middenveld, die vorige week ook al trefzeker was in de Romeinse derby, krulde de bal van een flinke afstand in de verre hoek. Dit keer had Donnarumma geen redding in huis.

In de slotfase bleef het bij 1-0, waardoor het Milan van oud-Roma-spits Vincenzo Montella voor het eerst in zes competitieduels weer eens verloor. Door de derde Serie A-zege op rij heeft de formatie van Strootman inmiddels 35 punten. De voorsprong op Milan is daarmee drie punten en de achterstand op koploper Juventus bedraagt vier punten.

Roma kan in het volgende duel proberen de woorden van Strootman nog iets profetischer te maken. Zaterdag volgt immers het bezoek aan Juventus.

Fiorentina - Sassuolo 2-1
Eerder op de avond werd in de Serie A ook al een duel afgewerkt. Bij Fiorentina was Nikola Kalinic de grote held. Door zijn twee goals stond het halverwege 2-0. De tweede treffer, achter zijn standbeen langs tikte hij de bal via de binnenkant van de paal binnen, was van grote schoonheid. Na rust kwamen de bezoekers niet verder dan de aansluitingstreffer van Francesco Acerbi, waardoor Fiorentina zevende is. Sassuolo moet het doen met de vijftiende stek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.