Strootman ziet geen concurrent in opgeleefd Milan

Reacties

Kevin Strootman neemt het maandagavond om 21.00 uur in de topper om de tweede plek met zijn club AS Roma op tegen AC Milan. De middenvelder vreesde in eerste instantie voor een schorsing van twee duels, maar mag na vrijspraak toch meedoen in het thuisduel met de Milanezen.

Strootman ziet geen concurrent in opgeleefd Milan

In de Derby della Capitale (0-2 winst voor Roma) gooide de Nederlander water over het hoofd van Lazio-middenvelder Danilo Cataldi, die de provocatie op zijn beurt beantwoordde door aan het shirt van Strootman te trekken. De Italiaan moest dit bekopen met een rode kaart, aangezien Strootman zich voordeed als aangeschoten wild. Voor de Italiaanse voetbalbond was het toneelstuk van de ex-speler van PSV na het bekijken van de tv-beelden een reden om hem in eerste instantie voor twee duels te schorsen. Roma ging direct in beroep, mét succes. De schorsing werd teruggedraaid, waardoor Strootman 'gewoon' kan spelen in de toppers tegen Milan en Juventus.

De Ridderkerker was blij met de vrijspraak. 'Het recht zegeviert. Toen ik het nieuws hoorde was ik enorm verrast. Ik lag in eerste instantie te slapen en las het nieuws toen ik wakker werd in de groepsapp van het team. Het is verbazingwekkend. Toch had ik geen water over Cataldi heen moeten gooien, dat was onsportief van me. Wat hij deed was ook niet sportief, maar het is nog steeds grotendeels mijn schuld', zei de aanvaller tegen La Gazzetta dello Sport.

Na hersteld te zijn van zware blessures, is de middenvelder weer hard op de weg terug. 'Ik ben nog niet op het niveau van voor mijn blessure. Ik weet dat er nog veel voor verbetering vatbaar is.'

Maandagavond neemt hij het met Roma op tegen het verrassend goed presterende Milan. Hoewel de Rossoneri het prima doen, denkt de aanvaller niet dat de gevallen grootmacht ook in de topdrie zal eindigen. 'De eindklassering? In de competitie worden dat Roma, Juventus en Napoli in de topdrie. In Europa zijn Real Madrid, Bayern München en Barcelona de grootste kanshebbers, denk ik. Dit is overigens op willekeurige volgorde', sluit de Oranje-international af.

Voor Milan-trainer Vincenzo Montella is de topper tegen Roma een weerzien met zijn oude werkgever. Als speler verdedigde de oud-aanvaller maar liefst tien jaar de clubkleuren van I Giallorossi. Sinds deze zomer is Montella de man die oude tijden in San Siro moet laten herleven. Na magere jaren waarin het bereiken van Champions League-voetbal elke keer weer een utopie was, staat Milan er dit seizoen prima op en doet het weer mee waar het van oudsher thuishoort: de top van Italië.

Momenteel hebben beide teams 32 punten na vijftien duels. Om in het spoor van koploper Juventus te blijven hebben beide clubs een overwinning nodig. I Bianconeri domineren de Serie A met een voorsprong van zeven punten.     

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.