AS Roma knikkert stadsgenoot Lazio uit de Coppa

AS Roma heeft door een 2-1 op Lazio de kwartfinale van de Coppa Italia bereikt. Sampdoria bereikte de laatste acht door na strafschoppen te winnen van Udinese.

AS Roma-Lazio Roma 2-1In een immer beladen sfeer moesten de twee eeuwige rivalen uit Rome bepalen wie naar de kwartfinale van de Italiaanse beker zou gaan. Na een spannende, maar niet hoogstaande eerste helft, nam de thuisploeg in de 53ste minuut de leiding. Lazio's Stephan Lichtsteiner maakte hands in eigen strafschopgebied. Marco Borriello benutte de gegeven strafschop.

Nog geen vijf minuten later lag de bal op de stip aan de overzijde. Juan legde Mauro Zarate neer en ook Hernanes faalde niet vanaf elf meter. Een klein kwartier voor tijd besliste Fabio Simplicio (foto) de wedstrijd in het voordeel van AS Roma.

In een furieus slotoffensief zag Lazio nog de bal van de lijn gehaald worden door Philippe Mexès en Mark Bresciano zag nog een inzet op de lat eindigen. Lazio kon echter de vierde nederlaag op rij in de Derby della Capitale niet voorkomen.

Sampdoria-Udinese 2-2 (Sampdoria wint na strafschoppen)Na negentig minuten stond 1-1 op het scorebord. Federico Macheda, de Manchester United-huurling in dienst van Sampdoria en Mauricio Isla namens Udinese hadden daarvoor gezorgd. De laatste deed dit in de laatste minuut van de officiële speeltijd en maakte daardoor een verlenging noodzakelijk.

Denis bracht in de verlenging Udinese op voorsprong, maar Giampaolo Pazzini maakte via een penalty gelijk zodat een strafschoppenserie de winnaar aan moest wijzen. Doordat Samp-goalie Junior Da Costa twee strafschoppen - van Denis en Isla - keerde, plaatste de ploeg uit Genoa zich voor de kwartfinale. Foto: VI Images