AS Monaco krijgt nieuwe opdoffer bij spectaculaire rentree Jardim

Reacties

Leonardo Jardim heeft weinig lol beleefd aan zijn terugkeer als trainer van AS Monaco. In de halve finale van het toernooi om de Coupe de la Ligue ging zijn ploeg in een spectaculair duel na strafschoppen onderuit tegen het dit seizoen nóg slechter presterende Guingamp.

AS Monaco krijgt nieuwe opdoffer bij spectaculaire rentree Jardim
Guingamp
Guingamp
ns
2 - 2
Monaco
Monaco

Het bekerduel bij Guingamp betekende de rentree van Monaco-trainer Jardim, die na een bizarre stoelendans deze week doodleuk werd aangesteld bij de club die hem op 11 oktober nog ontsloeg. De Portugees belandde in de zomer van 2014 bij de Monegasken en behaalde de nodige successen, maar toen de resultaten aan het begin van dit seizoen dramatisch waren, werd hij aan de kant gezet en werd Thierry Henry binnengehaald als vervanger.

Onder de Fransman bleef Monaco echter ploeteren, waarna de clubleiding vorige week een wel heel rigoureus besluit nam. Het ontslag van Henry na vier maanden was al opmerkelijk, maar het feit dat Monaco doodleuk koos voor Jardim als diens opvolger was ronduit bizar. In de Coupe de la Ligue, het tweede bekertoernooi Frankrijk, keerde de oefenmeester dinsdagavond terug met een wedstrijd tegen de hekkensluiter uit de Ligue 1. Daarmee is Guingamp de enige ploeg die het vooralsnog slechter doet dan Monaco.

Jardim koos in zijn eerste wedstrijd terug aan het roer voor twee debutanten in de basis: Gelson Martins en William Vainqueur. Laatstgenoemde beschaamde dat vertrouwen echter behoorlijk door na nog geen kwartier al een directe rode kaart te pakken, nadat de VAR ingreep bij zijn overtreding op William Thuram. Desondanks kwam Monaco op voorsprong, omdat Rony Lopes een paar minuten later op aangeven van Martins scoorde.

Het werd even later zelfs nog mooier dankzij de 0-2 van Aleksandr Golovin, wederom was debutant Martins goed voor de assist. Met een man minder leek Monaco dus op weg naar een welkome opsteker, maar Guingamp vocht zich helemaal terug. Direct na de pauze was er al de aansluitingstreffer van Alexandre Mendy, en toen Thuram tien minuten later ook nog voor de 2-2 zorgde, leek Monaco te gaan instorten.

Dat deed de ploeg uit het prinsendom niet. Het hield in het restant van de wedstrijd stand, waardoor er na negentig minuten direct penalty's volgden. In die serie moesten beide ploegen zeven strafschoppen nemen en was een misser van Sofiane Diop fataal voor Monaco. Zodoende plaatst de geplaagde ploeg zich níét voor de derde keer op rij voor de finale van de Coupe de la Ligue, het toernooi dat de afgelopen vijf jaar werd gewonnen door Paris Saint-Germain. Dit jaar komt er hoe dan ook een andere winnaar, want de andere halve finale gaat woensdag tussen Strasbourg en Girondins Bordeaux.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.