'Barcelona ziet financieel perspectief en gaat vol voor Mbappé'

Reacties

Barcelona verkeert in financiële nood, maar de clubleiding heeft volgens AS alle vertrouwen in de toekomst. De Spaanse krant schrijft dat Barcelona in de zomer van 2022 zelfs wil meedingen om de handtekening van Kylian Mbappé.

'Barcelona ziet financieel perspectief en gaat vol voor Mbappé'
© Pro Shots

Barcelona kampte in het voorjaar met een schuld van ongeveer 1,35 miljard euro en leek aan de rand van een faillissement te staan. Technisch was de club eigenlijk al bankroet, claimden onder anderen algemeen directeur Ferran Reverter en voormalig presidentskandidaat Victor Font. Barcelona moest Lionel Messi laten gaan en zal de komende twee jaar een pas op de plaats moeten maken als het gaat om het aantrekken van topspelers, erkende vicevoorzitter Eduard Romeu deze week.

Het technisch bestuur denkt echter al eerder een klapper op de transfermarkt te kunnen maken, aldus AS. Het salarisplafond zal in 2022 stijgen, het transferbudget neemt toe en de 22-jarige Mbappé loopt in de zomer uit zijn contract bij Paris Saint-Germain. De Fransman is door Barcelona dan ook geïdentificeerd als hét transferdoelwit voor de zomer van 2022.

De club uit Catalonië is van plan om de samenwerking met tussenpersoon Pini Zahavi op te zoeken om de deal tot stand te brengen. Het was immers ook de Israëliër die de transfer van Neymar van Barcelona naar PSG begeleidde.

Tekenbonus
Barcelona is, aldus AS, bereid om Mbappé een tekenbonus van negentig miljoen euro uit te keren, terwijl men in Barcelona verwacht dat Real Madrid niet verder kan of wil gaan dan vijftig miljoen. Ook denkt Barcelona Mbappé een hoger salaris te kunnen bieden dan de rivaal uit de hoofdstad. Barcelona was in 2017 al dicht bij de komst van Mbappé, maar opteerde destijds voor de komst van Ousmane Dembélé.

Ondertussen lijkt men zich in het Santiago Bernabéu weinig zorgen te maken. Voorzitter Florentino Pérez vertelde twee weken geleden immers nog dat hij goede hoop heeft op de komst van Mbappé: 'In januari hebben we nieuws over Mbappé. We hopen dat we alles op 1 januari kunnen hebben opgelost.' Vanaf die datum mag Real Madrid vrij met Mbappé praten, omdat zijn contract dus zes maanden later afloopt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.