Artistieke hakbal Pedro hoogtepunt van vijfklapper Chelsea

Chelsea heeft woensdagavond indruk gemaakt door Red Bull Salzburg te verslaan in een uitermate doelpuntrijk oefenduel: 3-5. Hoogtepunt van de avond was een treffer van Pedro.

Red Bull Salzburg
3 - 5
Chelsea
Chelsea

De voormalig aanvaller van Barcelona zorgde twaalf minuten na rust voor de 1-4 door een voorzet van Ross Barkley met zijn hak op subtiele wijze te verlengen. De in de rust ingevallen doelman Philipp Köhn kon er niks tegen uitrichten en moest toezien hoe de bal prachtig in de verre hoek plofte.

Chelsea had het net in de eerste helft ook al drie keer laten bollen, waarbij Christian Pulisic (foto) twee treffers voor zijn rekening nam. Tussendoor versierde de Amerikaanse winteraankoop, die het seizoen afmaakte bij Borussia Dortmund, een penalty die door Barkley werd benut.

Salzburg deed vlak na rust via Jérôme Onguéné iets terug en scoorde ook in de slotfase nog twee keer via Takumi Minamino. Chelsea behield echter altijd een veilige marge, omdat Michy Batshuayi tussen de twee goals van de Japanner door ook nog voor de vijfde van de avond zorgde.

Haller
Net als de ploeg van Frank Lampard scoorde ook West Ham United woensdagavond vijf keer. De Londenaren waren te sterk voor Hertha BSC: 5-3. De van Eintracht Frankfurt overgekomen Sébastien Haller maakte zijn eerste treffer in Londense dienst uit een vrije trap van Robert Snodgrass.

Voor de twee Premier League-ploegen begint het seizoen over anderhalve week echt. West Ham ontvangt op zaterdag 10 augustus landskampioen Manchester City, terwijl Chelsea zondag meteen op Manchester United stuit. Op woensdag 14 augustus wacht Liverpool in de strijd om de Europese Super Cup.