Larsson in rijtje met Calderwood, Gudelj en Smolarek

Reacties

Het debuut van Justin Kluivert voor Ajax slokte zondag bijna alle aandacht op, maar ook Jordan Larsson schreef met zijn invalbeurt voor NEC historie. De Zweedse winteraankoop treedt immers in de voetsporen van zijn vader Henrik Larsson, die in de jaren negentig voor Feyenoord speelde alvorens hij bij Celtic uitgroeide tot Europese topspits.

Larsson in rijtje met Calderwood, Gudelj en Smolarek

De lijst met vaders en zonen die in de Eredivisie uitkwamen is lang, maar het aantal buitenlandse namen daarop is niet zo groot. Alleen Jimmy (Sparta en Roda JC) en Scott Calderwood (Willem II), Nebojsa (NAC en Sparta) en Nemanja Gudelj (NAC, AZ en Ajax) en Wlodi (Feyenoord en FC Utrecht) en Ebi Smolarek (Feyenoord en ADO) gingen vader en zoon Larsson voor.

De negentienjarige Jordan ging de vergelijkingen met zijn vader Henrik na afloop van zijn invalbeurt tegen Willem II (0-1 zege) niet uit de weg bij FOX Sports. 'We hebben dingen gemeen, maar we zijn andere spelers. Ik dribbel meer met de bal dan hij deed en hij was een fantastische afmaker in de zestien. Er zijn nog wat dingen waaraan ik moet werken om meer op hem te lijken.'

Henrik Larsson verdedigde tussen 1993 en 1997 de clubkleuren van Feyenoord, waarmee hij twee keer de KNVB-beker won.
Henrik Larsson verdedigde tussen 1993 en 1997 de clubkleuren van Feyenoord, waarmee hij twee keer de KNVB-beker won.

Larsson scoorde achttien keer voor Helsingborgs IF in 75 wedstrijden voordat hij begin deze maand neerstreek in Nijmegen. De in Rotterdam geboren jeugdinternational van Zweden, die naar eigen zeggen het best tot zijn recht komt als schaduwspits, had een omstreden aandeel bij het winnende doelpunt Jay-Roy Grot. 'De bal raakte mijn hand, maar het was geen onnatuurlijke beweging.'

De handsbal die over het hoofd werd gezien vormt het opmerkelijke eerste deel van het tweede hoofdstuk-Larsson in de Eredivisie. Het eerste duurde midden jaren negentig vier seizoenen. Na 101 Eredivisie-wedstrijden en 26 doelpunten voor Feyenoord vertrok vader Henrik in de zomer van 1997 naar Celtic, kort na de geboorte van zijn zoon. Ruim negentien jaar later is de cirkel rond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.