Zoon van Henrik Larsson moet NEC aan doelpunten helpen

Reacties

NEC heeft de selectie versterkt met Jordan Larsson. De zoon van oud-topspits Henrik komt over van het Zweedse Helsingborgs IF, dat onlangs afdaalde naar het tweede niveau. Larsson tekent tot medio 2020.

Zoon van Henrik Larsson moet NEC aan doelpunten helpen

De negentienjarige Larsson moet bij NEC voor doelpunten gaan zorgen. De Nijmeegse club scoorde in de eerste seizoenshelft achttien keer in zeventien duels. Spits Kévin Mayi vond vier keer het net, net zo vaak als centrale verdediger Dario Dumic.

Afgelopen seizoen maakte de in Rotterdam geboren Larsson elf doelpunten in 33 officiële optredens. In de Allsvenskann was hij clubtopscorer van het geplaagde Helsingborgs, waarvoor hij sinds de zomer van 2014 speelde. Hij had nog een contract tot eind 2018. In totaal was Larsson in de Zweedse competitie goed voor achttien goals en twaalf assists in 75 optredens.

Vader Henrik ging zijn zoon in november al voor toen hij vertrok als trainer van de club. Vanwege de degradatie, maar ook omdat zijn zoon na de beslissende wedstrijd werd aangevallen door eigen fans. Na een 1-2 nederlaag in het beslissende play-offduel met Halmstads BK sloegen de stoppen door. Ze betraden het veld, staken vuurwerk af en enkelen vielen Larsson junior aan.

Larsson, die in de jeugdopleiding van Barcelona speelde en in het verleden stages afwerkte bij Feyenoord en Manchester United, krijgt in Nijmegen rugnummer 11.

Technisch manager Edwin de Kruijff is blij met de komst van de Zweedse jeugdinternational. 'Met Jordan halen we een aanvaller in huis die voorin op verschillende posities uit de voeten kan. Hij is een speler met een uitstekende traptechniek en mentaliteit en ondanks het feit dat hij pas negentien jaar is, heeft hij toch ook al de nodige ervaring. Bij ons krijgt hij de kans om zich verder te ontwikkelen en de technische staf, de scouting en ikzelf zijn er van overtuigd dat hij dat onder onze trainer Peter Hyballa zal doen. We zijn blij dat we hem voor de lange termijn hebben kunnen vastleggen', aldus De Kruijff op de clubwebsite.

De aanvaller reist dinsdag direct met de Nijmegenaren mee naar Marbella. Daar slaan de Nijmegenaren hun tenten op ter voorbereiding van de tweede seizoenshelft. Maandag traint de Zweed al mee met de ploeg van Hyballa.

Larsson kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur. 'Er was veel interesse voor mij, maar ik heb bewust besloten om te kiezen voor de weg van de geleidelijkheid. En dan lijkt mij NEC een heel goede optie', aldus de Zweed, die uiteraard met zijn vader sprak over zijn toekomst. Larsson senior groeide in het verleden uit tot publiekslieveling bij Feyenoord. 'Ik heb inderdaad uitgebreid met mijn vader gesproken over de vervolgstap in mijn carrière', vertelt hij op de website van belangenbehartiger Wasserman. 'Hij heeft natuurlijk veel ervaring met Nederland en het Nederlandse voetbal en over beide was hij heel enthousiast.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.