Du Chatinier maakt met Vonk seizoen af bij FC Utrecht

Technisch directeur Piet Buter laat zich voorlopig niet zien in De Galgenwaard. FC Utrecht heeft daarom Ton du Chatinier naar voren geschoven als opvolger van de ontslagen Willem van Hanegem. De voormalige verdediger van de club gaat het eerste elftal leiden samen met Henk Vonk.

Du Chatinier maakt met Vonk seizoen af bij FC Utrecht

Buter (foto) heeft zich ziek gemeld naar aanleiding van de beslissing van grootaandeelhouder Frans van Seumeren om Van Hanegem per direct aan de kant te zetten. De technisch directeur was niet betrokken bij de besluitvorming en kan zich ook niet vinden in de argumentatie. Het besluit is volgens Buter 'overhaast genomen, onnodig en niet in het belang van de club', zo zei hij tegen de NOS.

Buter is door zijn ziekmelding geen optie meer om Van Hanegem te vervangen zoals hij deed tijdens diens ziekte in oktober. Du Chatinier, die niet over de vereiste papieren beschikt, neemt de honneurs waar. De assistent is zondag de eindverantwoordelijk als FC Utrecht Roda JC in De Galgenwaard ontvangt.

Henk Vonk (66) beschikt wel over het juiste trainersdiploma en zal naast Du Chatinier op de bank plaatsnemen. Beiden werkten al eerder samen bij FC Utrecht. In het seizoen 1994/95 namen ze de honneurs waar nadat Leo van Veen was ontslagen.

Vonk is 27 jaar in dienst in de Galgenwaard. De laatste jaren was hij verantwoordelijk voor de wedstrijdanalyses van de komende tegenstanders. De Nieuwegeiner heeft ook de functies van scout, jeugdtrainer, coach van het tweede elftal en hoofd opleidingen bekleed bij FC Utrecht.

De club maakt geen haast met het zoeken naar een nieuwe coach. Du Chatinier en Vonk zullen het seizoen afmaken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen