Arteta verklaart pijnlijke beslissing om Özil links te laten liggen in Europa

Reacties

Arsenal-manager Mikel Arteta heeft aangegeven dat het zeker geen makkelijke beslissing was om Mesut Özil uit de Europa League-selectie voor dit seizoen te houden. De Spaanse manager kan daarentegen niet wachten om zijn kersverse aankoop Thomas Partey voor het eerst in actie te zien.

Arteta verklaart pijnlijke beslissing om Özil links te laten liggen in Europa
© Pro Shots

Özil komt al lange tijd niet meer voor in de plannen van Arteta. De grootverdiener heeft nog een contract tot 2021 in Noord-Londen, maar door het ontbreken in de selectie van de Europa League kreeg de Duitse middenvelder opnieuw een duidelijk signaal. 'Hij is niet de enige speler die ontbreekt in de selectie', gaf Arteta aan toen hem werd gevraagd naar de afwezigheid van de Duitser. 'Het was een moeilijke beslissing voor mij om te nemen. Het is heel lastig voor een speler als hij weet dat hij niet op zo'n podium in actie mag komen.'

'Het is vooral een keuze vanwege de limiet aan buitenlandse spelers in de selectie, maar we moesten deze beslissing nemen', gaat de Spanjaard verder. In de selectie moeten volgens de reglementen acht spelers in Engeland zijn opgeleid, waarvan er vier in de jeugd van Arsenal moeten hebben gespeeld.

Wenger
Özil werd in 2013 door de Franse manager Arsène Wenger van Real Madrid naar Engeland gehaald. Volgens Wenger wordt het talent van Özil in de huidige situatie verspild. 'Hij is een goede en creatieve speler', vertelde de Fransman eerder deze week aan talkSPORT. 'Maar om hem op te stellen, moet je het team balanceren. Het defensieve gedeelte is niet zijn kwaliteit. Arteta speelt pressingvoetbal hoog op het veld en dan zou iedereen extra voor hem moeten werken. Dat is een handicap voor hem.'

Arteta reageerde donderdag weer op de woorden van Wenger. 'Het is wel mijn baan om iedere speler met zijn kwaliteiten in het systeem te passen. Het is mijn verantwoordelijkheid om dit goed te managen met de spelers die ik heb.' Voor Özil ziet hij voorlopig dus nog weinig mogelijkheden om zich in zijn elftal te spelen. Het is ook nog maar de vraag of de 92-voudig Duits international überhaupt onderdeel wordt van de definitieve selectie van 25 spelers voor de Premier League. Clubs hebben tot 20 oktober de tijd om die lijst in te dienen.

Partey
Arteta kan niet wachten om Partey in actie te zien namens Arsenal. De Ghanese middenvelder kwam op de laatste dag van de transfermarkt voor 45 miljoen euro over van Atlético Madrid. 'De fans zijn erg blij met deze aankoop', vertelde de manager. 'We hielden hem al lange tijd in de gaten en ik denk dat hij van belangrijke waarde voor dit team gaat zijn. Sommige spelers passen zich heel snel aan en andere aankopen hebben iets meer tijd nodig.'

Zaterdag gaat Arsenal op bezoek bij Manchester City, de club waar Arteta vier jaar lang de assistent was van Pep Guardiola. Arteta liet nog in het midden of Partey dit weekend al zijn opwachting gaat maken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.