Exit Özil: 'Grootverdiener krijgt zelfs geen plek meer in Europa League-selectie'

Reacties

Bij Arsenal is Mesut Özil niet ingeschreven voor de groepsfase van de Europa League. Het is een volgende bevestiging dat manager Mikel Arteta het niet meer ziet zitten in de 31-jarige Duitser.

Exit Özil: 'Grootverdiener krijgt zelfs geen plek meer in Europa League-selectie'
© Pro Shots

De situatie van Özil begint steeds pijnlijker te worden. Hij heeft in Noord-Londen nog een contract tot medio 2021 en is de bestbetaalde speler in de clubgeschiedenis. Het contrast tussen zijn salaris en prestaties is nu enorm, want de nummer 10 speelt simpelweg niet meer. Hij kwam op 7 maart voor het laatst in actie voor Arsenal en zat dit seizoen nog niet één keer bij de wedstrijdselectie.

Volgens verschillende Engelse media is Özil ook niet opgenomen in de Europa League-selectie van Arsenal, die donderdag officieel bevestigd wordt. Arteta zei recentelijk al dat het voor de aanvallende middenvelder erg lastig zou worden om zijn plek terug te verdienen. De Spaanse manager legde uit dat Arsenal een ploeg in ontwikkeling is dat hij bij veel spelers vooruitgang ziet, in tegenstelling tot bij Özil.

Hartverwarmend
Özil haalde deze week nog wel om een positieve reden het nieuws. De 92-voudig Duits international besloot te hulp te schieten toen hij hoorde dat Jerry Quy, de man in het pak van Arsenal-mascotte Gunnersaurus, na een dienstverband van 27 jaar aan de kant was geschoven als gevolg van het grote bezuinigingsplan bij de club. Özil maakte bekend het modale salaris van Quy te zullen betalen. 'Zolang ik hier speel, wil ik zijn loon betalen', aldus de Duitser over zijn hartverwarmende gebaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.