Ruimhartige Özil redt de baan van Arsenal-mascotte

Reacties

Mesut Özil heeft zich dinsdag van zijn allerbeste kant laten zien. De 31-jarige Duitser wil er eigenhandig voor zorgen dat de populaire mascotte voor de club behouden blijft.

Ruimhartige Özil redt de baan van Arsenal-mascotte
© Pro Shots

Deze week kwam het nieuws naar buiten dat Jerry Quy, de man die al 27 jaar de rol van de mascotte Gunnersaurus vertolkt en daarmee de harten van de supporters veroverde, ontslagen was. Het leidde tot de nodige verontwaardiging in Engeland, zeker toen de club vervolgens diep in de buidel tastte om Thomas Partey nog eens binnen te halen.

Özil kon daar niet mee leven. De middenvelder maakt bekend dat hij er persoonlijk voor wil zorgen dat Quy zijn baan behoudt. De spelmaker biedt aan de mascotte uit eigen zak te betalen. 'Zo lang ik een Arsenal-speler ben, zal ik zijn salaris vergoeden, zodat Jerry de baan die hem zo lief is kan behouden.'

Het is een opvallende actie van Özil, die in maart zijn laatste Premier League-wedstrijd speelde en inmiddels in uitgegroeid tot paria in Noord-Londen. Niet in de laatste plaats vanwege zijn weeksalaris van 350 duizend euro. Deze zomer weigerde hij te vertrekken, waardoor hij zijn contract tot medio 2021 zal uitdienen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.