Arteta niet verrast door Lens: 'Zij straften ons af zoals wij PSV afstraften'

Reacties

Mikel Arteta is niet verrast door RC Lens. De manager van Arsenal wees na de 2-1 nederlaag in Noord-Frankrijk op de prestaties van vorig seizoen, toen Les Sang et Or als tweede eindigden in de Ligue 1.

Arteta niet verrast door Lens: 'Zij straften ons af zoals wij PSV afstraften'
© Pro Shots
Lens
Lens
2 - 1
Arsenal
Arsenal

Dit seizoen had Lens grote moeite om een vervolg te geven aan dat uitzonderlijke jaar met de voorlopige vijftiende plaats in de eigen competitie. Met twee competitiezeges op rij heeft de ploeg van Franck Haise de weg omhoog inmiddels wel ingezet. Dat bleek dinsdagavond ook met een 2-1 zege op Arsenal in de Champions League.

Dat resultaat was voor velen een verrassing, maar niet voor Arteta. 'Of ik verrast ben door Lens? Totaal niet', reageerde de Spaanse oefenmeester na afloop bij Canal+. 'Ik heb gezien wat ze vorig seizoen presteerden, ze spelen opmerkelijk goed. Ze hebben een geweldige coach en geweldige spelers. We wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden.'

Arteta erkende dat er geen excuses waren voor de nederlaag van Arsenal. 'We hadden meer controle na de eerste goal en hadden kansen om de tweede te maken, maar Lens draaide de situatie om. We verdedigden niet goed in onze eigen zestien. Onze fouten werden afgestraft, zoals wij die van PSV afstraften', verwees hij naar de 4-0 zege op de Eindhovenaren.

Saka
Een extra tegenvaller voor Arsenal was het geblesseerd uitvallen van Bukayo Saka. De Engelse vleugelspits viel tien minuten voor rust uit met een spierblessure. Arteta kon nog geen duidelijkheid geven over de ernst van de kwetsuur, maar erkende dat er zorgen zijn over het meespelen van Saka in de topper van komende zondag tegen Manchester City.

Arteta heeft geen spijt dat hij Saka had opgesteld tegen Lens, terwijl de 22-jarige linkspoot tegen Bournemouth ook al naar de kant was gegaan met een blessure. 'Nee, dat was een andere blessure en hij voelde zich goed. Hij blesseerde zich bij het geven van een hakbal en voelde toen iets in een spier. Daarom besloten we hem eraf te halen.'

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep B UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
6
4
1
1
16-4
+12
13
2
PSV
6
2
3
1
8-10
-2
9
3
Lens
6
2
2
2
6-11
-5
8
4
Sevilla
6
0
2
4
7-12
-5
2
* Actueel tot en met 8 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.