Arsenal wordt afgedroogd en kan de titel uit het hoofd zetten

Reacties

Arsenal lijkt uitgeschakeld in de titelstrijd. De Londenaren verloren thuis van Brighton & Hove Albion en hebben nu een wonder nodig om toch nog kampioen van Engeland te worden.

Arsenal wordt afgedroogd en kan de titel uit het hoofd zetten
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
0 - 3
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion

Door de overwinning van Manchester City bij Everton wist Arsenal wat er thuis tegen Brighton moest gebeuren. Het sterkte de Londenaren op voorhand niet dat The Seagulls zich bewezen hebben als reuzendoder, waarvan zeer moeilijk te winnen is. De club heeft het op een na laagste salarisbudget van de Premier League, maar doet toch nog volop mee om Europees voetbal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Arsenal-doelman Aaron Ramsdale, die volgens Engelse media op het punt staat om een nieuw contract te tekenen, moest al vroeg in de wedstrijd reddend optredden op een schot van Julio Enciso. Na een kans van Martin Ødegaard moest Arsenal verder zonder de geblesseerde Gabriel Martinelli, voor wie Leandro Trossard in het veld kwam tegen zijn oude club.

Vanaf de zijlijn zag Arsenal-manager Mikel Arteta hoe de wedstrijd gedomineerd werd door de tegenstander en zijn ploeg slechts sporadisch tot kansen kwam. Invaller Trossard kreeg er eentje, vlak voor rust schoot Bukayo Saka net naast. Het waren zeldzame wapenfeitjes van de Londenaren.

Het Emirates Stadium werd na rust opgeschrikt door het openingsdoelpunt van Brighton. Een lange bal van achteruit kwam terecht bij Kaoru Mitoma, die de trage Ben White in de luren legde. Saka was te laat met terugverdedigen, Mitoma gaf mee aan de opkomende Pervis Estupiñán, die de bal weer op het hoofd van Encliso legde: 0-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de resterende 35 minuten slaagde Arsenal er niet in om de controle van Brighton over te pakken. Sterker nog, Alexis Mac Allister had namens Brighton de genadeklap uit kunnen en misschien wel moeten delen. Een niet gegeven strafschop vlak voor tijd vatte de voor Arsenal frustrerende wedstrijd samen. Kort daarna besliste Deniz Undav het duel. Daar ging een fout van Trossard aan vooraf. Diep in blessuretijd maakte Brighton het leed voor Arsenal nog wat erger met de 0-3 van Estupiñán.

Het verschil tussen Manchester City en Arsenal is nu vier punten, maar The Citizens spelen nog een extra wedstrijd, waardoor de club uit Manchester op pole position staat om de negende landstitel in de clubgeschiedenis te pakken. Wint Manchester City nog één keer, dan gaat de titel naar Manchester.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
5
Liverpool
38
19
10
9
75-47
+28
67
6
Brighton & Hove Albion
38
18
8
12
72-53
+19
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.