Arsenal wint van Blackburn maar verliest Van Persie

Arsenal heeft met 2-1 het uitduel met Blackburn Rovers gewonnen. De Londenaren hadden moeite met het fysieke spel van de thuisploeg, maar behaalde uiteindelijk een terechte overwinning. Robin van Persie viel uit met een blessure.

Arsenal-coach Arsène Wenger bracht voor het eerst dit seizoen Cesc Fabregas en Robin van Persie aan de aftrap. Tomas Rosicky en Marouane Chamakh begonnen daarom het uitduel met Blackburn Rovers op de bank.

De Franse oefenmeester toonde voorafgaand aan de wedstrijd zijn zorgen dat het een fysieke strijd zou worden en vreesde de rugby-tactieken van de ploeg van Sam Allardyce. Feit was wel dat de defensie van The Gunners moeite had in de luchtduels tegen een ploeg die de lange bal hanteerde.

Fabregas moest al snel een kopbal van Ryan Nelsen van de lijn halen. De Londenaren waren gevaarlijk via Abou Diaby die zijn inzet via een vreemde carambole uit het doel zag verdwijnen. Arsenal had moeite met het opportunistische spel van Blackburn maar kwam na twintig minuten toch op voorsprong.

Van Persie lanceerde met een perfecte pass Theo Walcott die gedecideerd en doeltreffend afdrukte. Zeven minuten later maakte de thuisploeg alweer gelijk. El-Hadji Diouf schudde Laurent Koscielny van zich af en bediende Mame Biram Diouf die eenvoudig binnentikte.

Na ruim een half uur volgde een nieuwe tegenslag. Van Persie ging na een duel met Phil Jones naar de grond en moest zich laten vervangen door Chamakh vanwege een pijnlijke enkel. Kort na rust besliste de tot dan toe fletse Andrei Arshavin het duel. De Rus was alert toen hij de bal inschoot nadat een inzet van Fabregas werd geblokt.

Tot de slotfase van de wedstrijd behield Arsenal redelijk eenvoudig de controle, maar kreeg het vlak voor tijd nog even benauwd toen David Dunn en Michel Salgado nog goede mogelijkheden kregen. Doelpunten vielen er echter niet meer.