Arsenal wint dankzij omhaal Koscielny en late penalty

Arsenal heeft door een zeer late penalty met 2-1 gewonnen van Southampton. De ploeg van manager Arsène Wenger kon wederom niet laten zien dat een rol in de titelstrijd haalbaar is, maar won tóch. Bij Southampton neemt daardoor de druk toe.

Ook met nieuwelingen Shkodran Mustafi en Lucas Pérez draaide de motor van Arsenal, dat dinsdag in de Champions League PSG treft, nog niet op volle toeren. De voor 41 miljoen euro overgenomen Duitse verdediger startte in de basis. Omdat de van Deportivo La Coruña overgenomen Lucas Pérez dat ook deed, moesten aanvallers als Olivier Giroud en Alexis Sánchez het met een reserverol doen.

Na achttien minuten kwam Arsenal op achterstand. Dusan Tadic, die bij de bezoekers net als Jordy Clasie en Virgil van Dijk aan de aftrap verscheen, krulde een vrije trap op de lat (foto midden). De Tsjechische sluitpost Petr Cech had vervolgens pech. Via zijn rug verdween de terugspringende bal alsnog in het doel: 0-1.

Ruim tien minuten later kwam Arsenal op spectaculaire wijze op gelijke hoogte. Bij een corner toverde Laurent Koscielny een omhaal uit de hoge hoed. De bal ging fraai in de hoek en in de tweede helft gewisselde Clasie kon dat niet voorkomen (foto boven).

Na rust kregen beide ploegen kansen op de overwinning, maar duurde het tot de 94ste minuut totdat de beslissing viel. Namens Southampton zorgde invaller Shane Long voor de inleidende beschietingen toen hij alleen op doelman Cech af mocht. Even later faalde hij wederom. Namens The Gunners toonde Sánchez, die na een uur Pérez mocht aflossen, zich in de slotfase bedrijvig.

Uiteindelijk was het een andere invaller die een hoofdrol vertolkte bij de 2-1. Scheidsrechter Robert Madley zag in een klutssituatie waarbij Olivier Giroud betrokken was een strafschop. Santi Cazorla schoot de penalty binnen, waardoor Arsenal na vier duels op zeven punten staat. Southampton staat pas op twee punten en won nog niet.