Arsenal verhoogt transferuitgaven naar 170 miljoen met komst Tomiyasu

Reacties

Arsenal heeft Takehiro Tomiyasu vastgelegd. De 22-jarige verdediger komt over van Bologna voor naar verluidt twintig miljoen euro. Het bedrag kan door bonussen oplopen tot 23 miljoen euro.

Arsenal verhoogt transferuitgaven naar 170 miljoen met komst Tomiyasu
© Pro Shots

Tomiyasu is voor Arsenal een welkome versterking voor de defensie. The Gunners begonnen dramatisch aan het seizoen en staan na drie wedstrijden onderaan in de Premier League. Arsenal scoorde geen enkele keer en kreeg negen goals tegen.

Arsenal versterkte de verdediging eerder al met Ben White, die voor liefst 58 miljoen euro overkwam van Brighton & Hove Albion, en Nuno Tavares, die van Benfica vandaan kwam voor acht miljoen. In totaal gaf Arsenal deze zomer honderdzeventig miljoen uit aan transfers.

Tomiyasu speelde de afgelopen twee jaar bij Bologna, dat de Japanner voor zeven miljoen overnam van Sint-Truiden. De verdediger kwam in twee jaar tot 64 duels voor de Italiaanse club. Tomiyasu is daarnaast 23-voudig international.

Waar Tomiyasu komt, vertrekt Héctor Bellerín. De 26-jarige Spaanse rechtsback is verhuurd aan Real Betis. Daarmee komt er na tien jaar een einde aan de periode van Bellerín in Londen. Hij debuteerde in 2011 voor Arsenal, door in te vallen in een League Cup-duel met West Bromwich Albion. Hij kwam toen nota bene in het veld voor Mikel Arteta, nu de manager van Arsenal.

Bekijk hier al onze video's
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.