Arsenal-talent Nketiah slaat vlak voor tijd toe tegen Bayern

Arsenal is het toernooi om de International Champions Cup begonnen met een nipte zege op Bayern München. Vlak voor tijd werd Eddie Nketiah in Los Angeles de matchwinner: 2-1.

Arsenal en Bayern zijn twee teams die volgens de eigen aanhang nog wel wat moeten doen op de transfermarkt. Arsenal versterkte zich alleen nog maar met het Braziliaanse talent Gabriel Martinelli, die bij zijn officieuze debuut direct scoorde tegen Colorado Rapids en tegen Bayern op de bank begon. Bayern haalde Lucas Hernández, Benjamin Pavard en Jann-Fiete Arp in huis en van dit drietal begon alleen laatstgenoemde vannacht in de basis.

Arp kon het verschil niet maken; in de eerste helft werd niet gescoord. Voor de tweede helft bracht Bayern-coach Niko Kovac elf nieuwe spelers in de ploeg en ook de achttienjarige verdediger Louis Poznanski mocht minuten maken. Hij was zo ongelukkig dat hij vier minuten na de onderbreking een eigen doelpunt maakte. Na een voorzet van Pierre-Emerick Aubameyang tikte Poznanski onbedoeld binnen.

Bayern moest in de achtervolging en kreeg goede kansen op de gelijkmaker, via Serge Gnabry, Kingsley Coman en Robert Lewandowski. Een sterke verdedigingsactie van Joshua Kimmich tegen Reiss Nelson hield Bayern op de been en vervolgens kopte Lewandowski op aangeven van Gnabry de 1-1 binnen. Toch trok Arsenal aan het langste eind. Nketiah was het eindstation van een fraaie Arsenal-aanval en tikte het winnende doelpunt binnen.

Borussia Dortmund

Borussia Dortmund doet dit jaar niet mee aan de strijd om de International Champions Cup, maar bereidt zich wel in de Verenigde Staten voor op het nieuwe seizoen. De eerste oefenwedstrijd tegen Seattle Sounders werd vannacht met 1-3 gewonnen. Hoogtepunt van de ontmoeting was het slotakkoord van Jadon Sancho, die scoorde na een fraaie individuele actie. De vleugelflitser dribbelde vanaf de linkerkant naar het centrum en schoof de bal rustig in de hoek.

In de eerste helft had Marius Wolf Dortmund na goed voorbereidend werk van Mario Götze op voorsprong gezet en Paco Alcácer was vijf minuten in de tweede helft de 0-2 voor zijn rekening. De aansluitingstreffer van Jonathan Campbell bracht de hoop terug bij Seattle Sounders, maar Sancho nam die hoop dus weer weg. Bij Dortmund maakten Julian Brandt, Thorgan Hazard en Nico Schulz als invallers hun debuut.