Arsenal stunt en haalt David Luiz op bij Chelsea

Reacties

Arsenal heeft op Deadline Day zijn gewenste centrale verdediger gevonden. The Gunners zijn uitgekomen bij David Luiz: de Braziliaan komt over van Chelsea. Zoals gebruikelijk doet Arsenal over de contractduur geen mededelingen.

Arsenal stunt en haalt David Luiz op bij Chelsea

Arsenal was al geruime tijd op zoek naar een nieuwe mandekker en werd met verschillende namen in verband gebracht. De naam van de 32-jarige Luiz dook echter pas woensdagavond op in het geruchtencircuit. De Braziliaan bleek op woensdag al niet meer te hebben meegetraind bij Chelsea, omdat hij graag wilde overstappen naar Arsenal.

Vanwege de transferban wilde Chelsea eigenlijk niet meewerken aan de wens van Luiz. Arsenal kwam echter toch met een transfersom waar de Europa League-winnaar tevreden mee was en zo wisselt Luiz binnen Londen van club. 

In het afgelopen seizoen was Luiz nog een vaste basisspeler bij Chelsea. Hij deed in 36 competitiewedstrijden mee en was bovendien belangrijk in het Europa League-succes van The Blues. Luiz versloeg op 29 mei in de finale van dit toernooi Arsenal (4-1). Enkele weken daarvoor had de verdediger zijn contract met Chelsea nog verlengd tot medio 2021.

Eerder op donderdag meldde Arsenal al de komst van Kieran Tierney.

Bekijk hier al onze video's
Meer David Luiz
Meer over David Luiz
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.