Arsenal bouwt verder met transfer Celtic-ster Tierney

Reacties

Arsenal heeft met de komst van Kieran Tierney een volgende slag geslagen op de transfermarkt. De 22-jarige Schot wordt overgenomen van Celtic.

Arsenal bouwt verder met transfer Celtic-ster Tierney

Bij Celtic groeide de jonge verdediger de voorbije jaren uit tot een van de absolute leiders. Tierney is een linksback, maar de linkspoot kan ook centraal achterin uit de voeten. Bij de Schotse nationale ploeg speelt hij meestal in het hart van de verdediging door de aanwezigheid van Liverpool-back Andy Robertson.

Tierney is voor Arsenal de eerste defensieve versterking deze zomer. William Saliba werd weliswaar overgenomen van Saint-Étienne, maar hij werd vervolgens direct weer verhuurd aan de Franse club en zal volgend jaar pas aansluiten.

Tierny zal bij Arsenal de eerste linksback worden, waarmee Nacho Monreal en Sead Kolasinac een stap terug zetten in de hiërarchie. Arsenal heeft zich verder versterkt door spelmaker Dani Ceballos te huren van Real Madrid, buitenspeler Nicolas Pépé voor liefst tachtig miljoen euro over te nemen van Lille en de Braziliaanse aanvaller Gabriel Martinelli voor zo'n zeven miljoen euro te kopen van Ituano. Mogelijk komt David Luiz deze donderdag nog over van Chelsea.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.