Arsenal slaat belangrijke slag: Aubameyang tekent nieuw contract

Reacties

Pierre-Emerick Aubameyang heeft zijn toekomst aan Arsenal verbonden. De Gabonese spits heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw driejarig contract, dat hem volgens Britse media na Mesut Özil de best betaalde speler van de club maakt.

Arsenal slaat belangrijke slag: Aubameyang tekent nieuw contract
© Pro Shots

Maar bij Arsenal zal iedereen ervan overtuigd zijn dat Aubameyang dat geld dubbel en dwars waard is. Sinds zijn komst in januari 2018, toen Borussia Dortmund zo'n 63,5 miljoen euro voor hem ontving, was de nu 31-jarige spits met 71 goals in 110 officiële duels een garantie voor doelpunten. Omdat de sportieve prestaties van The Gunners niet strookten met zijn sterke individuele prestaties, waren er twijfels of Aubameyang de club wel trouw zou blijven.

Maar het is Arsenal dus gelukt om Aubameyang te overtuigen van de toekomstplannen. En daarin vertolkt de inmiddels tot aanvoerder uitgegroeide aanvaller een belangrijke rol, zo bewees hij eerder dit jaar al met zijn glansrol in de FA Cup-finale tegen Chelsea en recenter zijn rol als machwinner in de wedstrijd om het Community Shield tegen Liverpool. Manager Mikel Arteta was rondom die duels al hoopvol over een langer verblijf van de spits.

Nu Aubameyang zijn volgend jaar aflopende contract heeft verlengd tot de zomer van 2023, hoopt Arsenal met Arteta aan het roer door te pakken en weer aansluiting te vinden bij de top van de Premier League. Het aantrekken van de Braziliaanse verdediger Gabriel Magalhães, die voor 26 miljoen euro overkwam van Lille, was ook al een signaal aan de fans, net als het vastleggen van de transfervrije Willian (ex-Chelsea).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.