Arsenal-pechvogel Cazorla acht keer onder het mes voor slepende blessure

Reacties

Voor Santi Cazorla is het seizoen 2016/17 er één om snel te vergeten. De Arsenal-middenvelder kreeg tegenslag na tegenslag te verwerken in het herstel van zijn enkelblessure en dreigt nu ook de eerste maanden van het komende seizoen te missen.

Arsenal-pechvogel Cazorla acht keer onder het mes voor slepende blessure

De 32-jarige Carzorla raakte in het Champions League-duel met Ludogorets op 19 oktober geblesseerd aan zijn enkel en moest onder het mes. De verwachting was dat de Spanjaard drie maanden uit de roulatie zou zijn. Cazorla kwam echter bedrogen uit. 'Er waren allerlei complicaties. Ik had een bacteriële infectie, die effect had op het bot en daarna genas het litteken niet goed', vertelt de voormalige sterkhouder aan radiostation Cadena SER.

'Ik heb acht operaties ondergaan, waarvan de laatste afgelopen maandag was, en hoop daar nu vanaf te zijn', aldus Cazorla. Voor het herstel van zijn laatste operatie denkt de kleine spelverdeler nog wel behoorlijk veel tijd nodig te hebben. 'Ik heb geen deadline meegekregen, maar waarschijnlijk gaat het om een periode van minstens vijf maanden.' Dat zou betekenen dat de Spanjaard pas in november weer inzetbaar zal zijn voor Arsenal.

Gedurende zijn horrorseizoen speelde Cazorla meerdere malen met de gedachte zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen, maar zijn liefde voor het voetbal weerhield hem daarvan. 'Ik heb eraan gedacht om de handdoek te gooien, maar ik wil heel graag weer terugkeren.' De kans is groot dat Cazorla in dat geval gewoon weer te maken krijgt met Arsène Wenger, die op het punt staat zijn verbintenis in Noord-Londen te verlengen. 'Geweldig', vindt hij. 'Arsène belichaamt de club.'

Samenvatting van de FA Cup finale Arsenal-Chelsea:

Samenvatting: hoe Arsenal de FA Cup pakt tegen Chelsea
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.