'Arsenal negeerde eigen hoofdscout volledig bij komst geflopt duo'

Reacties

De Arsenal-aanhang loopt niet bepaald weg met Shkodran Mustafi, terwijl Lucas Pérez al na een jaar in het Emirates Stadium moest vertrekken. Hoofdscout Francis Cagigao zal er niet door verrast zijn.

'Arsenal negeerde eigen hoofdscout volledig bij komst geflopt duo'
© Pro Shots

Cagigao, een Londenaar met Spaanse ouders, is al jarenlang werkzaam als internationale scout bij Arsenal en kwam latere topspelers als Cesc Fàbregas en Robin van Persie als veelbelovende talenten op het spoor. De scout geniet veel aanzien bij Arsenal, maar is ook wel een paar keer genegeerd, zo schrijft The Athletic in een profiel over Cagigao. De talentenspeurder zag volgens de berichtgeving bijvoorbeeld helemaal niets in Mustafi en Pérez.

In de nadagen van de zomer van 2016 kwamen beide spelers toch. Arsène Wenger was zich net wat gaan richten op statistieken en was wel onder de indruk van de cijfers van Mustafi. Cagigao had de Duitser niet op zijn lijstje met mogelijke versterkingen staan en adviseerde om Mustafi niet te halen, maar Wenger wilde niet luisteren en plukte de verdediger weg bij Valencia.

Op de dag voor Deadline Day kwam ook Pérez naar Arsenal. De aanvaller stond juist op het punt om naar Everton te gaan, maar Arsenal was nog naarstig op zoek naar versterking voor de voorhoede en kwam bij Pérez uit. Cagigao werd gevraagd of de Spanjaard een aanwinst zou kunnen zijn. 'Absoluut niet', zo luidde het vermeende antwoord. 'Hij is een speler voor een middenmoter.' Ook nu werd er niet geluisterd en werd er zaken gedaan, ditmaal met Deportivo La Coruña.

De samenwerking tussen Arsenal en Mustafi en Pérez kan moeilijk succesvol genoemd worden. Pérez stond in het seizoen 2016/17 slechts bij twee competitieduels in de basis, voordat hij op huurbasis terugkeerde naar Deportivo. Arsenal verkocht de aanvaller uiteindelijk aan West Ham United en Pérez speelt tegenwoordig weer in Spanje, bij Alavés. Mustafi staat vier jaar na dato nog steeds op de loonlijst bij Arsenal, waar hij is achtervolgd door defensieve fouten. Zijn contract loopt volgend jaar af en Arsenal zou Mustafi in de zomer graag willen verkopen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.