Arsenal likt de wonden: 'Liverpool is een voorbeeld voor ons'

Unai Emery leed zaterdag op bezoek bij Liverpool zijn grootste nederlaag als manager van Arsenal. The Reds waren veel te sterk voor de Londenaren, die met 5-1 onderuit gingen.

De wedstrijd begon nog goed voor Arsenal, dat in de elfde minuut op voorsprong kwam via Ainsley Maitland-Niles, maar nog geen vijf minuten later stond het alweer 2-1. Arsenal kwam daarna geen moment meer in de wedstrijd. 'We begonnen goed, maar daarna maakten zijn het verschil met overtuiging en pure kwaliteit. We kregen ze niet uit hun flow', blikt Emery terug bij de BBC.

'De tweede helft wilden we nog op zoek gaan naar een aansluitingstreffer, maar na de penalty was het klaar. Een slecht resultaat, maar dat kunnen we gebruiken om beter te worden. We weten dat we vooral defensief beter moeten worden', aldus de Spanjaard. Alleen Fulham (24) kreeg dit seizoen meer tegengoals in uitwedstrijden dan Arsenal (21).

Emery kijkt echter naar de lange termijn en ziet de progressie van Liverpool als bewijs dat er veel mogelijk is. 'Liverpool heeft grote stappen gemaakt en is een voorbeeld voor ons. Wij moeten dezelfde progressie gaan doormaken.' De koploper kreeg dit hele Premier League-seizoen slechts acht tegentreffers.