Arsenal-kwelgeest Kane leidt Spurs naar cruciale derbyzege

Tottenham Hotspur heeft zaterdag aartsrivaal Arsenal verslagen in de North London Derby. Topschutter Harry Kane nam de thuisploeg zoals zo vaak bij de hand tegen zijn oude jeugdclub: 1-0.

Na het fantastische gevecht met Liverpool (2-2) van vorige week wachtte er opnieuw een bijzondere wedstrijd voor Spurs. Maar beide ploegen konden in de eerste helft niet aan de hooggespannen verwachtingen voldoen. Het elftal van Arsène Wenger stelde zich afwachtend op, Tottenham was niet bij machte om door de defensie heen te breken. De grootste kans kwam op naam van Kane, die over kopte uit een strakke voorzet van Christian Eriksen.

Vier minuten na de onderbreking was het in eenzelfde situatie wel raak. Kane torende hoog boven Laurent Koscielny uit en knikte de fraaie voorzet van Ben Davies tegendraads binnen. Het betekende al zijn zevende goal in zeven competitieduels met The Gunners. Tottenham was los en binnen vijf minuten na de openingsgoal was Kane tot twee maal toe dicht bij de 2-0 met een kopbal en een snoeiharde volley op de handen van Petr Cech. De Arsenal-doelman dook daarna op fenomenale wijze een vrije trap van Eriksen uit de kruising.

Harry Kane troeft Laurent Koscielny op indrukwekkende wijze af.

De kansenregen van Spurs ging even liggen en het armetierige Arsenal kwam eindelijk met een antwoord in de vorm van een knap, geplaatst schot van Jack Wilshere. Verder viel de uitploeg vooral op door geschutter in balbezit. Met name Cech, die twee weken terug al een doelpunt cadeau gaf, had het lastig met de bal. Toch liep Arsenal dankzij een aantal puike reddingen van de doelman niet meer averij op. In de blessuretijd kreeg Arsenal zelfs de ultieme kans waar de ploeg nog stiekem op hoopte, maar invaller Alexandre Lacazette schoof de bal voorlangs.

Door de zege slaat Tottenham een gat van zeven punten met de vijand. De ploeg van Mauricio Pochettino staat (in ieder geval voor even) op plek drie in de Premier League. Arsenal verliest door de nederlaag de aansluiting met de topvijf, de plaatsen die aan het einde van de rit garant staan voor Europees voetbal.