Arsenal koestert topcorners na eerste competitiezege in 34 dagen

Arsenal is de weg omhoog weer ingeslagen in de Premier League. Het team van manager Mikel Arteta rekende zaterdagmiddag eenvoudig af met stadgenoot Crystal Palace. Gabriel Magalhães vertolkte een hoofdrol, met dank aan de cornervarianten.

Arsenal
Arsenal
5 - 0
Crystal Palace

De laatste overwinning van Arsenal in de Premier League dateerde van 17 december. Na een gelijkspel bij Liverpool op 23 december volgden verrassende nederlagen tegen West Ham United en Fulham. In het toernooi om de FA Cup ging Arsenal daarna ook onderuit tegen Liverpool. De zorgen groeiden. De selectie vertrok naar Dubai voor een klein trainingskamp, waar de basis moest worden gelegd voor een inhaalrace in de Premier League.

De start tegen Palace was in elk geval veelbelovend. In de elfde minuut was het al raak voor Arsenal. Uit een corner van Declan Rice kopte Gabriel de bal van binnen het vijfmetergebied voorbij doelman Dean Henderson. Dat was voor Arsenal al het negende doelpunt uit een corner in dit Premier League-seizoen. Als het gaat om kopgoals stond de teller na de 1-0 van de Braziliaanse centrumverdediger op tien, dat is ook meer dan bij iedere andere ploeg op het hoogste niveau in Engeland.

Nicolas Jover, de standaardsituatie-specialist in de technische staf van Arteta, ontving later in de eerste helft nog eens schouderklopjes. Arsenal liep in de 37ste minuut uit een corner uit naar 2-0. Gabriel werd gevonden bij de tweede paal en zag zijn kopbal via Henderson in het doel eindigen.

Arsenal liet een kwartier na rust zien ook uit open spel toe te kunnen slaan. Doelman David Raya leidde een counter in met een geweldige uitworp, precies in de loop van Gabriel Jesus. De Braziliaan spits zag vervolgens de ruimte bij Leandro Trossard en bediende de Belg op maat. Trossard kapte Nathaniel Clyne uit en knalde de bal voorbij Henderson: 3-0. Arteta gaf bij die stand reserves als Emile Smith Rowe en Jorginho nog wat speeltijd, zodat Kai Havertz en Declan Rice zich konden sparen.

Het slotakkoord kwam van een invaller. Gabriel Martinelli zorgde in de extra tijd voor extra spektakel, eerst door de bal van dichtbij in de verre hoek te schuiven op aangeven van Nketiah (4-0) en een minuut later door dat nog eens te doen na een pass van Jorginho (5-0). Arsenal staat nu derde in de Premier League, met twee punten minder dan koploper Liverpool. The Reds hebben een wedstrijd minder gespeeld en komen zondag uit tegen AFC Bournemouth in actie (17.30 uur).