'Arsenal heeft Ødegaard-route in het hoofd voor peperdure Félix'

Reacties

Dat João Félix gaat vertrekken bij Atlético Madrid is nagenoeg een zekerheid, het is alleen de vraag hoeveel Atlético Madrid voor hem gaat vangen. De club wil uiteraard iets terugzien van de grootste investering die het ooit heeft gedaan.

'Arsenal heeft Ødegaard-route in het hoofd voor peperdure Félix'
© Pro Shots

126 miljoen euro werd er betaald om het grootste wonderkind uit Portugal naar Spanje te halen. Sinds zijn megatransfer van Benfica naar Atlético Madrid heeft Félix moeite om dat prijskaartje waar te maken. Tot overmaat van ramp is de band met trainer Diego Simeone allesbehalve goed. Het zorgde ervoor dat directeur Miguel Ángel Gil Marín al in december aankondigde dat Félix – tegen de zin van de clubleiding in – wil vertrekken uit de Spaanse hoofdstad.

Inmiddels wordt er via The Athletic meer en meer duidelijk over een toekomstige deal. Gezien het prijskaartje is het niet meer dan logisch dat de meeste serieuze interesse uit de Premier League komt, maar het is ook duidelijk dat Atlético Madrid het onderste uit de kan probeert te halen. Clubs kunnen Félix vanaf januari huren, een verkoop is voor de Spaanse club niet aan de orde. Dat zou gezien de vorm van Félix een flink verlies betekenen.

© Pro Shots

Zaakwaarnemer Jorge Mendes is dus op pad gestuurd om een huurdeal te regelen. Arsenal, Chelsea en Manchester United zijn benaderd voor een huurdeal tot de zomer, maar met een huursom van 21 miljoen happen zelfs de topclubs in Engeland niet toe. Volgens The Athletic heeft Arsenal wel serieuze interesse, omdat ze in Félix een buitenkans zien à la Martin Ødegaard. De Noor werd gehuurd van Real Madrid, speelde sterk in Londen en werd vervolgens definitief overgenomen.

Het grote verschil tussen Félix en Ødegaard is natuurlijk de kosten. De aanvallende middenvelder met een verleden in Nederland werd voor zo'n twee miljoen gehuurd en uiteindelijk voor 35 miljoen gekocht. De verwachting is dat Arsenal pas toeslaat voor Félix als de huursom gehalveerd wordt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.