Arsenal geeft voormalig wonderkind Wilshere een nieuwe start

Reacties

Jack Wilshere heeft kort na het beëindigen van zijn spelersloopbaan al een nieuwe baan gevonden. Arsenal meldt dat de voormalig middenvelder aan de slag gaat in de jeugdopleiding van de club, waar hij de nieuwe hoofdtrainer van de Onder-18 wordt.

Arsenal geeft voormalig wonderkind Wilshere een nieuwe start
© Pro Shots

De dertigjarige Wilshere keert zo terug bij de club waar hij naam maakte. De Engelsman werd in september 2008 de jongste competitiedebutant ooit van Arsenal, door Robin van Persie met een leeftijd van 16 jaar en 256 dagen af te lossen tegen Blackburn Rovers. Het was een indicatie van het grote talent dat Wilshere werd toegedicht, maar mede door blessureleed heeft hij in zijn hele loopbaan slechts 210 competitieduels gespeeld.

In de afgelopen maanden kwam Wilshere uit voor het Deense Aarhus, waarvoor hij tot veertien competitiewedstrijden kwam. Zijn aflopende contract werd niet verlengd en Wilshere besloot om te stoppen met betaald voetbal. De 34-voudig Engels international gaat nu beginnen aan zijn trainersloopbaan en heeft komend seizoen de Onder-18 van Arsenal onder zijn hoede.

Lees via VI PRO meer over de loopbaan van Jack Wilshere: 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.