Wilshere (30) zet punt achter loopbaan en sluit brief af met Arsenal-kreet

Reacties

Jack Wilshere heeft op dertigjarige leeftijd een punt gezet achter zijn loopbaan. De middenvelder vertrok na het afgelopen seizoen bij het Deense Aarhus GF en maakt op sociale media bekend geen nieuwe club meer te zoeken. Wilshere geeft in een open brief toe dat zijn carrière niet zo is gelopen als hij voor ogen had, al koestert hij de mooie momenten.

Wilshere (30) zet punt achter loopbaan en sluit brief af met Arsenal-kreet
© Pro Shots

'Het is een ongelooflijke reis geweest met talloze prachtige momenten', opent de Engelsman zijn uitgebreide bericht. 'Ik voel me bevoorrecht om deze dingen te hebben meegemaakt. Ik was ooit een klein, voetballend jochie in de tuin. Ik werd aanvoerder van Arsenal en heb mijn land vertegenwoordigd op een WK. Mijn droom is uitgekomen.'

'Om eerlijk te zijn is het moeilijk geweest om te accepteren dat mijn carrière de afgelopen tijd uit mijn handen is geglipt om redenen die buiten mijn macht lagen', voegt Wilshere eraan toe. Hij speelde sinds februari veertien officiële wedstrijden voor Aarhus. Tussen januari 2021 en de zomer van hetzelfde jaar kwam hij uit voor Bournemouth in het Championship.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik heb het gevoel dat ik nog veel te bieden heb', schrijft Wilshere. 'Ik heb altijd het hoogste nagestreefd. Als ik eerlijk ben, had ik me niet voorgesteld dat ik nu in deze positie zou verkeren. Toch denk ik, nadat ik erop heb gereflecteerd met mijn dierbaren, dat dit het juiste moment is om te stoppen. Ondanks de zware momenten kijk ik met veel trots terug op mijn carrière en op wat ik heb bereikt.'

Wilshere bedankt de personen die belangrijk zijn geweest in zijn loopbaan, zoals Arsène Wenger en diens technische staf bij Arsenal, maar ook zijn eigen familie en de supporters die hem hebben gesteund. Wilshere zegt 'voor altijd een Gooner' te zullen blijven en sluit zijn boodschap af met de boodschap COYG, ofwel Come On You Gunners, een strijdkreet van Arsenal.

Wilshere speelde 197 officiële wedstrijden voor de club tussen 2008 en 2018. In september 2008 werd hij de jongste competitiedebutant ooit van Arsenal, door Robin van Persie af te lossen tegen Blackburn Rovers met een leeftijd van 16 jaar en 256 dagen. Het was een indicatie van het grote talent dat Wilshere werd toegedicht, maar mede door blessureleed heeft hij in zijn hele loopbaan slechts 210 competitieduels gespeeld. Wilshere kwam 34 keer uit voor de nationale ploeg van Engeland.

Het is de vraag wat de toekomst in petto heeft voor het voormalig toptalent. Een functie in de jeugdopleiding van Arsenal, waar hij zelf een exponent van is, is volgens eerdere berichtgeving van de Evening Standard een optie. De Londenaren zoeken nieuwe trainers voor de Onder-18 en Onder-23 en hopen dat Wilshere zich over een van de jeugdploegen wil ontfermen, zo werd vorige maand bekend. In mei sprak Wilshere zijn ambitie uit om als trainer aan de slag te gaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.