'Arsenal gaat voor transferstunt en meldt zich voor Havertz'

Reacties

Arsenal probeert Kai Havertz over te nemen van Chelsea. The Gunners hebben de belangstelling voor de Duits international reeds kenbaar gemaakt bij de stadgenoot, zo weet The Athletic.

'Arsenal gaat voor transferstunt en meldt zich voor Havertz'
© Pro Shots

Arsenal lag in het afgelopen seizoen lang op koers voor de eerste landstitel sinds 2004, maar werd uiteindelijk toch ingehaald door Manchester City. Mikel Arteta wil voor komend seizoen doorpakken en is met zijn technische team hard op zoek naar versterkingen voor zijn selectie. Uit het niets is nu de serieuze interesse in Havertz naar buiten gekomen.

De 24-jarige Havertz maakte in de zomer van 2020 voor tachtig miljoen euro de overstap van Bayer Leverkusen naar Chelsea. Hij speelde tot dusver 139 wedstrijden voor die club, waarvan 47 in het afgelopen voetbaljaar. Twee jaar geleden maakte Havertz de winnende goal in de Champions League-finale tussen Chelsea en Manchester City.

Volgend seizoen speelt Chelsea geen Europees voetbal en daar baalt Havertz behoorlijk van. De aanvaller werd in de afgelopen periode al in verband gebracht met Real Madrid en Bayern München; nu is dus ook Arsenal in de race. Het contract van Havertz bij Chelsea loopt nog twee jaar door.

Declan Rice
Arsenal wordt nu ook al geruime tijd in verband gebracht met Declan Rice, die heeft aangegeven dat hij West Ham United wil gaan verlaten. De verwachting is dat The Gunners spoedig met een bod gaan komen op de middenvelder. Het contract van Rice bij West Ham loopt nog één jaar door. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.