Arsenal en Manchester United goed op dreef

Arsenal en Manchester United leefden zich uit tegen respectievelijk Portsmouth en Wigan Athletic. Emmanuel Adebayor bezorgde Manchester City de tweede zege.

Arsenal-Portsmouth 4-1Arsenal speelde pas twee duels, maar The Gunners scoorden al tien keer. In de thuiswedstrijd tegen Portsmouth was Abou Diaby de man die Arsenal de weg wees. De Fransman schoot de 1-0 binnen na een pass van Eduardo da Silva en hij zorgde voor 2-0 na een voorzet van Emmanuel Eboué.

Portsmouth kwam terug in de wedstrijd toen Arsenal-doelman Manuel Almunia zich in een luchtduel liet kloppen door Younes Kaboul (2-1). Pompey kwam echter niet in de buurt van de gelijkmaker. William Gallas kopte raak voor 3-1 en op aangeven van Robin van Persie bepaalde Aaron Ramsey de eindstand op 4-1. Met zes punten uit twee duels is Arsenal uitstekend begonnen. Portsmouth is nog puntloos.

Wigan Athletic-Manchester United 0-5Manchester United herstelde zich van de onverwachte uitnederlaag van woensdag bij Burnley. Hoewel de doelpunten pas in de tweede helft vielen, ging het The Mancunians op bezoek bij Wigan een stuk beter af.

Wayne Rooney was de grote man aan de zijde van de gasten. Hij scoorde zelf twee keer, waarvan een keer via de benen van Mario Melchiot, en leverde de assist op de 2-0 van Dimitar Berbatov (foto onder). Ook Michael Owen deed een duit in het zakje. De invaller scoorde met een gekruist schot na een steekpass van Nani, die zelf uit een vrije trap de 0-5 binnenschoot. Manchester Utd heeft na drie duels zes punten. Wigan staat op drie.

Manchester City-Wolverhampton Wanderers 1-0Het vernieuwde Manchester City trad voor het eerst aan voor eigen publiek. Tegen het gepromoveerde Wolverhampton bleef de ploeg van manager Mark Hughes steken op een minimale 1-0 overwinning. De start was nog wel veelbelovend. Op aangeven van Carlos Tévez opende Emmanuel Adebayor in de zeventiende minuut de score.

Meer doelpunten bleven echter uit. Nigel de Jong mocht bij de thuisclub slechts de laatste acht minuten meespelen. Met zes punten uit twee duels nestelt Man City zich in de top van het klassement, The Wolves staan op drie uit drie.