Arsenal dreigt CL-plek mis te lopen na volgende klap

Arsenal is woensdagavond pijnlijk onderuitgegaan in de uitwedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers. De Premier League-promovendus had halverwege al een 3-0 voorsprong.

Wolverhampton Wanderers
3 - 1
Arsenal
Arsenal

Voor Arsenal waren de belangen groot door de hevige strijd om de laatste twee Champions League-tickets in de Premier League. Chelsea, Tottenham Hotspur en Manchester United zijn de concurrenten en al die ploegen verspeelden net als Arsenal de afgelopen weken punten. The Gunners konden zich revancheren voor de 2-3 nederlaag tegen Crystal Palace van zondag, maar het ging opnieuw mis voor de ploeg van Unai Emery.

De Spaanse manager moest Pierre-Emerick Aubameyang vanwege een lichte blessure missen. Ook zonder de aanvaller had Arsenal het initiatief tegen Wolves, dat daar vrede mee leek te hebben. De thuisploeg gokte op de counter en de sterke spelhervattingen. Uit die situaties werd Arsenal ook pijn gedaan. Rúben Neves opende in de 28ste minuut de score door de bal bij een vrije trap over de muur in de linkerhoek te krullen. Na een kort genomen corner kopte Matt Doherty negen minuten later al de 2-0 binnen.

Met die score leek er voor Emery halverwege nog wat te redden, maar tot zijn grote frustratie zag de Spaanse tacticus zijn ploeg vlak voor rust weer de fout ingaan. Granit Xhaka leverde de bal nogal onhandig in bij Diogo Jota en de Portugees strafte dat genadeloos af, weliswaar geholpen door het zwakke keepen van Bernd Leno. Zo was het drama compleet voor de Londenaren.

Het duurde lang voordat Arsenal met een antwoord kwam. Een kwartier voor tijd was er door de bezoekers nog niet eens op doel geschoten. Sokratis Papastathopoulos redde in de tachtigste minuut wel de eer door raak te koppen uit een corner van Xhaka. Verder kwam Arsenal niet, waardoor de situatie in de Premier League penibel is. Met nog drie speelronden te gaan dreigt de club als nummer vijf buiten de boot te vallen. Een andere mogelijkheid om de Champions League te bereiken is door de Europa League te winnen. In de halve finale wacht voor Arsenal een tweeluik met Valencia. Wolverhampton Wanderers blijft het als reuzendoder uitstekend doen in de Premier League en staat zevende.