Arsenal bijt zich op eigen veld stuk op Sunderland

Ondanks een sterk debuut van Andrei Arsjavin liep Arsenal opnieuw een deuk op. Middlesbrough brak een negatief clubrecord.

Arsenal bijt zich op eigen veld stuk op Sunderland

Arsenal-Sunderland 0-0 Arsenal leed in de jacht op kwalificatie voor de Champions League pijnlijk puntverlies. Op eigen veld moest de nummer vijf uit de Premier League genoegen nemen met een doelpuntloos gelijkspel. Middenmoter Sunderland bleef ondanks een sterk debuut van Arsenal-aanwinst Andrei Arsjavin overeind. Keeper Martin Fulop weerhield de Russische international van een treffer bij diens eerste optreden voor The Gunners, zoals hij ook een antwoord had pogingen van Robin van Persie. Door de remise verzuimde Arsenal het gat naar nummer vier Aston Villa terug te brengen tot vier punten.

Stoke City-Portsmouth 2-2 In de strijd tegen degradatie pakte Portsmouth in blessuretijd een punt tegen concurrent Stoke City, dat dankzij treffers van James Beattie tot twee keer toe op voorsprong was gekomen. Een door Ryan Shawcross van richting veranderd schot van Hermann Hreidarsson gaf de weinig verheffende wedstrijd een voor Portsmouth onverwacht resultaat.

Middlesbrough-Wigan Athletic 0-0 Middlesbrough blijft moeizaam presteren. Tegen het evenmin in goede vorm stekende Wigan Athletic kon de ploeg van manager Gareth Southgate een negatief clubrecord niet voorkomen. Met de 0-0 is Boro veertien competitieduels zonder zege. Middlesbrough blijft door de remise op de voorlaatste plaats.

Bolton Wanderers-West Ham United 2-1 Bolton Wanderers dankte de overwinning op West Ham United aan een bliksemstart. Binnen een kwartier hadden Matt Taylor en Kevin Davies een marge opgebouwd, waar West Ham United zich op stuk beet. The Hammers kwamen niet verder dan een treffer van Scott Parker na ruim een uur. Bolton nam met de zege op middenmoter West Ham afstand van de gevarenzone.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen