Arnautovic en Bosz-miskoop bezorgen dolend West Ham eerste punten

Het flink gerenoveerde West Ham United is na vijf competitiewedstrijden eindelijk van de nul af in de Premier League. Op bezoek bij Everton gingen de Londenaren er met een knappe zege vandoor. Voormalig FC Twente-aanvaller Marko Arnautovic was een van de roergangers.

Everton
Everton
1 - 3
West Ham United

Het duel op Goodison Park was er eentje tussen een ploeg die tot zondag nog ongeslagen was en een elftal dat juist alleen nog maar had verloren. Door één overwinning en drie gelijke spelen stond Everton in de middenmoot, terwijl West Ham na vier opeenvolgende nederlagen hekkensluiter was. Dat was een hard gelag voor The Hammers: de ploeg van manager Manuel Pellegrini versterkte zich deze zomer aanzienlijk, maar de resultaten konden de torenhoge ambities nog niet bijbenen.

Dat gebeurde zondag in de eerste helft wél: al na tien minuten namen de bezoekers op fraaie wijze de leiding. Arnautovic combineerde uitstekend met Pedro Obiang, het balletje breed van de Oostenrijker was precies op maat voor de meegelopen Andriy Yarmolenko: 0-1. De man die door Peter Bosz een jaar geleden nog naar Borussia Dortmund werd gehaald, maar daar niet uit de verf kwam, verdubbelde na een halfuur ook de voorsprong. Na een dramatische trap van Everton-keeper Jordan Pickford kreeg hij de bal in zijn bezit, vanaf rechts trok hij naar binnen, om de bal met links in de verre hoek te schilderen.

Everton-keeper Jordan Pickford heeft geen antwoord op de prachtige knal van Andriy Yarmolenko (niet op de foto): 0-2.

Die riante voorsprong leek West Ham tot de pauze vast te houden, maar kort voor de onderbreking ging het mis. Een prachtige voorzet van rechtsback Jonjoe Kenny werd door Gylfi Sigurdsson met het hoofd bijzonder fraai in de bovenhoek geduwd. In de tweede helft ging Everton op jacht naar de gelijkmaker, maar de goal viel juist aan de andere kant. Na wéér een fraai staaltje combinatievoetbal tussen Obiang en Arnautovic kon laatstgenoemde de 1-3 eindstand glijdend op het bord zetten.

Na verliespartijen tegen Liverpool, AFC Bournemouth, Arsenal en Wolverhampton Wanderers, kon West Ham nu dus voor het eerst punten noteren. Burnley en Newcastle United staan met één uit vijf nu onderaan, terwijl de Londenaren in één klap zijn gestegen naar de zestiende plek. Everton blifjt ondanks de nederlaag tiende.