Hattrickhero Hazard gidst foutloos Chelsea, derde zege op rij voor Arsenal

Chelsea is terug op de gedeelde koppositie in de Premier League. De ploeg van Maurizio Sarri won dankzij een hattrick van sterspeler Eden Hazard van Cardiff City en is, net als Liverpool, na vijf wedstrijden nog foutloos. Arsenal versloeg Newcastle United en AFC Bournemouth maakte indruk tegen Leicester City.

Chelsea
Chelsea
4 - 1
Cardiff City

Een slecht begin zorgde ervoor dat Chelsea in de achtervolging moest tegen Cardiff City. De bezoekers klopten in de openingsfase al een paar keer op de deur, voordat zij na ruim een kwartier verdiend op voorsprong kwamen. Een vrije trap werd het strafschopgebied ingepompt door Joe Ralls en Sean Morrison won daar het kopduel. Bij de tweede paal vloog Sol Bamba in en hij opende de score. Chelsea werd door dit doelpunt wakker geschud en ging, met 76 procent balbezit in de eerste helft, op zoek naar de gelijkmaker.

Dankzij een dubbelslag van Hazard draaide Chelsea nog voor rust de rollen om. In de 37ste minuut speelde de Belg Joe Bennett uit en schoot hij met rechts hard binnen. Kort voor de onderbreking maakte Hazard ook zijn tweede, nadat Olivier Giroud een lage voorzet van Pedro goed had klaargelegd voor zijn instormende ploeggenoot. Bij het openingsdoelpunt had Giroud overigens ook al de assist op zijn naam gekregen.

Cardiff moest in de tweede helft meer van de eigen helft afkomen en kwam ook wel met aanvallende intenties de kleedkamer uit. Chelsea oogde echter erg comfortabel in balbezit en liet zijn tegenstander veel lopen. Dat zorgde ervoor dat Cardiff vermoeid raakte en Chelsea de wedstrijd rustig kon uitspelen. Tien minuten voor tijd maakte Hazard met een benutte penalty zijn hattrick compleet en even later maakte Willian er met het mooiste doelpunt van de wedstrijd (een poeier vanaf de rand van het strafschopgebied in de kruising) 4-1 van. Vijf minuten voor tijd kreeg Hazard een publiekswissel.

Newcastle United
1 - 2
Arsenal
Arsenal

Arsenal is na de nederlagen tegen Manchester City en Chelsea in de eerste twee speelronden opgekrabbeld en boekte op bezoek bij Newcastle United zijn derde overwinning op rij. Deze zege kwam pas na rust tot stand, nadat de eerste helft zonder doelpunten was geëindigd. Bij het eerste schot tussen de palen kwam Arsenal vijf minuten in de tweede helft op voorsprong. De goal van Granit Xhaka was fraai: zijn vrije trap ging prachtig over de muur en de bovenhoek in. Newcastle-doelman Martin Dúbravka raakte de bal nog, maar het was niet voldoende.

De openingstreffer deed het vertrouwen van Arsenal goed. De bezoekers lieten de bal gemakkelijk rondgaan en kwamen binnen het uur op 0-2. Een schot van Alexandre Lacazette werd geblokt, waarna Mesut Özil met binnenkant voet scoorde. Ook bij deze treffer kreeg Dúbravka nog een hand tegen de bal. Arsenal kreeg hierna kansen om verder uit te lopen, maar ging daar niet goed mee om. Dat bracht Ciaran Clark in staat om het in blessuretijd nog spannend te maken (1-2). De jacht op de gelijkmaker leverde hierna echter niets op voor Newcastle.

AFC Bournemouth
4 - 2
Leicester City

Met Nathan Aké negentig minuten binnen de lijnen kende AFC Bournemouth een simpele middag tegen Leicester City. Bij rust stond de thuisploeg al met 3-0 voor, mede dankzij twee goals van middenvelder Ryan Fraser. Eerst opende hij na een steekpass van Joshua King de score en vervolgens verdubbelde hij op aangeven van Calum Wilson de voorsprong. Kort voor rust betekende een benutte strafschop van King, na een handsbal van Ricardo Pereira, de vroegtijdige beslissing in de wedstrijd.

Een comeback van Leicester zat er niet in. Twintig minuten voor tijd kwamen de bezoekers ook nog eens met tien man te staan, omdat aanvoerder Wes Morgan na een overtreding op Adam Smith zijn tweede gele kaart kreeg. Diezelfde Smith maakte tien minuten voor tijd de 4-0. Fraser haalde de achterlijn en trok de bal terug naar de rand van het strafschopgebied, waar Smith helemaal vrij stond en raak schoot. Leicester deed in de slotfase nog wel wat terug, via goals van James Maddison (penalty) en Marc Albrighton, maar toen was het al te laat.

Huddersfield Town
0 - 1
Crystal Palace

Terence Kongolo en Rajiv van La Parra gingen als basisspelers onderuit tegen Crystal Palace, waar Wilfried Zaha de matchwinner werd. Zijn goal na 38 minuten was wonderschoon: de sterspeler van Palace kroop op links tussen twee tegenstanders door en draaide de bal met rechts in de verre hoek. Bij Palace deed Patrick van Aanholt van begin tot eind mee en zat Jairo Riedewald de hele wedstrijd op de bank.