Armetierig HSV maakt hardhandig kennis met Tweede Bundesliga

Hamburger SV heeft een dramatische kennismaking met de Tweede Bundesliga beleefd. In het uitverkochte Volksparkstadion gingen Die Rothosen ten onder tegen Holstein Kiel: 0-3.

Hamburger SV
0 - 3
Holstein Kiel

83 dagen nadat HSV voor het eerst in zijn bestaan degradeerde uit de Bundesliga beleefde het zijn debuut in de Tweede Bundesliga. Na een zomer die in het teken stond van hoopgevende resultaten én het behoud van talent Jann-Fiete Arp fungeerde de voormalige Europa Cup I-winnaar als gastheer van Holstein Kiel, dat vorig seizoen knap als derde eindigde en in de play-offs om promotie/degradatie het hoofd moest buigen voor VfL Wolfsburg.

Zonder Arp, die mee moest doen met het tweede, maar mét Rick van Drongelen creëerde HSV in de eerste helft enkele grote kansen, steeds na een uitbraak. Het soepel combinerende Holstein Kiel, waar voormalig FC Twente-speler Stefan Thesker op de bank zat, bleek een stuk effectiever. In de 57ste minuut schoot Jonas Meffert heerlijk raak na een snelle aanval.

Het wakker geschrokken HSV ging een tandje opportunistischer spelen met de entree van Pierre-Michel Lasogga, maar echt veel mogelijkheden leverde die tactiek niet op. Ruim tien minuten voor tijd verdubbelde Holstein Kiel zelfs de marge. HSV-speler Matti Steinmann leidde met een dramatische aanname een aanval in, die David Kinsombi afrondde. De bezoekers speelden het duel moeiteloos uit. Diep in de blessuretijd maakte Mathias Honsak er zelfs nog 0-3 van.

Volgende week jaagt HSV in de uitwedstrijd tegen Sandhausen op revanche.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd de kampioensschaal gepresenteerd.