Arie Haan krijgt de beschikking over verrassend fitte Ailton

Het Chinese Chongqing Lifan wordt de tiende club van Ailton in vijf jaar. De Braziliaanse spits heeft trainer Arie Haan aangenaam verrast met zijn fitheid.

Arie Haan krijgt de beschikking over verrassend fitte Ailton

Haan was er niet helemaal gerust op dat Ailton ook daadwerkelijk een aanwinst zou zijn. 'Ik maakte me een beetje zorgen om zijn fitheid, maar tijdens zijn stage heeft hij laten zien beter te zijn dan ik verwachtte', aldus de oud-international in Chongqing Evening Post.

Ailton moet zijn bijdrage leveren aan de handhaving van Chongqing Lifan op het hoogste niveau in China. De Nederlandse coach, die in april werd ontslagen als bondscoach van Albanië, streek in juni met die opdracht neer. Getuige de magere productiviteit (acht goals in vijftien wedstrijden) kan hekkensluiter Chongqing Lifan een spits goed gebruiken.

De vraag is of Ailton zijn tanende reputatie van goalgetter in China nieuw leven kan inblazen. De 36-jarige Braziliaan heeft de laatste vijf jaar meer naam gemaakt met het wisselen van club dan met het maken van doelpunten. Sinds zijn vertrek bij Werder Bremen in 2004 versleet hij tien clubs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen