'Alleen Ailton denkt nog dat hij een topscorer is'

Ailton lijkt op zoek te moeten naar een nieuwe werkgever. De Braziliaanse spits staat nog tot de jaarwisseling onder contract bij SCR Altach, maar is er nog niet in geslaagd indruk te maken.

'Alleen Ailton denkt nog dat hij een topscorer is'

Bij de hekkensluiter van de Oostenrijkse Bundesliga kwam Ailton acht competitieduels in actie. De 35-jarige spits begon zesmaal in de basis en maakte in totaal vier doelpunten. Dat hadden er veel meer moeten zijn, aldus Der Kugelblitz. Hij krijgt echter weinig bruikbare ballen, klaagde hij zaterdag na de 5-1 uitnederlaag tegen Rapid Wien. 'Dan kan ik mijn turbo niet inschakelen. Als ik voor Rapid zou spelen, dan maakte ik er zeker drie per wedstrijd.'

Coach Urs Schönenberger is niet onder de indruk. Op de vraag of Ailton in aanmerking komt voor contractverlenging, antwoordde hij: 'Eerder niet, hij heeft vier doelpunten gemaakt, waarvan twee uit strafschoppen. We staan laatste en krijgen de ene na de andere klap. Ik weet niet welke filosofie onze club naleeft. Ik heb het gevoel dat Ailton, die zeker een persoonlijkheid is, in de geschiedenis leeft.' In die historie was Ailton een trefzekere spits. Van 1999 tot 2005 voetbalde hij in Duitsland en namens Werder Bremen en Schalke 04 scoorde hij regelmatig. Zijn hoogtepunt beleefde de stevige spits in het seizoen 2003/04, toen hij 28 goals maakte namens Werder en met de Noord-Duitse club de Duitse landstitel veroverde. Het was het enige seizoen dat hij meer dan zestienmaal scoorde in de competitie.

Nadat hij in 2005 Schalke had verlaten, vond Ailton nog maar sporadisch het net en verkaste hij rap van de ene naar de andere club. Aan het begin van dit seizoen vond hij onderdak bij SCR Altach, zijn zevende club sinds hij drie jaar terug uit Gelsenkirchen vertrok.

In Oostenrijk lijkt er geen toekomst meer voor Ailton. Zo had zijn directe tegenstander in het duel met Rapid, Mario Topic, een betere opponent verwacht. 'Hij mag ooit een goede speler zijn geweest, maar hij wekt nu de indruk dat hij er helemaal geen plezier meer in heeft.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen