Arias vertolkt hoofdrol voor geplaagd Atlético in Spaanse topper

Reacties

Na twee duels op rij zonder zege heeft Atlético Madrid weer eens gewonnen in La Liga. Santiago Arias was in de thuiswedstrijd tegen het verrassend goed presterende Alavés belangrijk door de openingstreffer voor te bereiden.

Arias vertolkt hoofdrol voor geplaagd Atlético in Spaanse topper
Atlético Madrid
Atlético Madrid
3 - 0
Alavés
Alavés

Aan het affiche was het niet direct af te zien, maar het duel van zaterdagmiddag was een heuse topper tussen de nummers drie en vier van de ranglijst van La Liga. Het nietige Alavés had na veertien duels slechts een punt minder dan Atlético en zelfs eentje meer dan het grote Real Madrid. Die positie heeft de ploeg van voormalig Barcelona-verdediger Abelardo vooral aan de prestaties in eigen huis te danken, op vreemde bodem verloor het al vier keer.

Tegen het door blessures geplaagde Atlético leek op voorhand wat te halen, maar de ploeg van Diego Simeone nam na 25 minuten gewoon de leiding. Daarbij was een belangrijke rol weggelegd voor Arias. De van PSV overgenomen rechtsback staat de laatste weken steevast in de basis en verzorgde tegen Alavés zijn eerste assist in La Liga. Nikola Kalinic, de vervanger van de geblesseerde Diego Costa, werkte zijn voorzet van dichtbij binnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Atlético kreeg tien minuten later met het geblesseerd uitvallen van Frans international Lucas Hernández weer een tegenvaller te verwerken op het blessurefront, maar liet zich er niet door uit het veld slaan. Hernández' vervanger José María Giménez was vlak na rust dicht bij de 2-0 met een kopbal tegen de paal. Toen de regelmatig mee opstomende Arias in de 55ste minuut voor eigen succes ging, belandde de bal in het zijnet.

Aláves mocht na het gelijkspel van vorige week tegen nummer twee Sevilla (1-1) daarom blijven hopen op een resultaat en kreeg ook enkele goede mogelijkheden op de gelijkmaker. Atlético hield echter stand en liep in de slotfase nog uit naar een ruime 3-0 dankzij Antoine Griezmann en Rodri. Daardoor komen de Rojiblancos qua punten op gelijke hoogte met Barcelona, dat een beter doelsaldo heeft. De koploper speelt later tegen stadgenoot Espanyol.

LaLiga

Stand LaLiga 2018/2019

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
26
9
3
90-36
+54
87
2
Atlético Madrid
38
22
10
6
55-29
+26
76
3
Real Madrid
38
21
5
12
63-46
+17
68
4
Valencia
38
15
16
7
51-35
+16
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.