Ari droomt dankzij Russische paspoort van WK

Reacties

Deelname aan het WK gloort aan de horizon voor de 32-jarige Ari. De voormalige AZ-aanvaller staat te trappelen om als Rus te gaan acteren op het mondiale podium. De benodigde papieren verwacht de Braziliaan op korte termijn in huis te hebben.

Ari droomt dankzij Russische paspoort van WK

Rusland is sinds zijn verhuizing van AZ naar Spartak Moskou in 2010 het werkterrein van Ari. De spits is inmiddels als huurling verbonden aan Lokomotiv Moskou. Mogelijk gaat hij zijn gastland ook dienen als international.

'Ik denk dat binnen een maand mijn Russische paspoort krijg', zegt Ari tegen het Russische persbureau Tass. 'Als dat gebeurd is, dan zou ik echt heel blij zijn als ik een oproep krijg voor de nationale ploeg van Rusland. Dat is mijn droom.'

Maar Ari wil niet te veel vooruitlopen op een eventuele uitnodiging. 'Ik wil er nu niet over praten, omdat ik niet weet hoe de bondscoach erover denkt. Het belangrijkste is dat ik weer fit word en ik wat kan betekenen voor mijn team', zegt de aanvaller, die de dubbele Europa League-confrontatie met Atlético Madrid door fysieke ongemakken miste.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.