Argentijnse succestrainer Gallardo gaat na sabbatical weer aan de slag

Reacties

Marcelo Gallardo wordt de nieuwe hoofdtrainer van Al-Ittihad. De voormalig succescoach van River Plate, die in het recente verleden nog werd genoemd als mogelijke kandidaat voor Ajax, is momenteel vanuit zijn vaderland Argentinië onderweg naar Saoedi-Arabië.

Argentijnse succestrainer Gallardo gaat na sabbatical weer aan de slag
© Pro Shots

De 47-jarige Gallardo werd op het vliegveld geïnterviewd door Argentijnse journalisten. Daar bevestigde hij zijn vertrek naar Al-Ittihad, de Saoedische werkgever van Karim Benzema. De voormalig Ballon d'Or-houder had naar verluidt een groot aandeel in het vertrek van Nuno Espírito Santos, de Portugese trainer die tien dagen geleden werd bedankt voor bewezen diensten.

Gallardo gaat Nuno dus opvolgen. 'Ze hebben me gemotiveerd met een groot project in een nieuwe, interessante competitie', stelde de Argentijn, die in december vertrok bij River Plate en vervolgens bewust een sabbatical nam. Nu is hij weer op en top gemotiveerd om aan de slag te gaan.

Al-Ittihad is de regerend landskampioen in Saoedi-Arabië, maar staat momenteel op een teleurstellende vijfde plaats. Komende maand mag Gallardo met zijn nieuwe ploeg meedoen aan het WK voor clubs, dat wordt gehouden in Saoedi-Arabië. Al-Ittihad vertegenwoordigt tijdens dat toernooi het gastland en speelt op 12 december in de eerste ronde tegen Auckland City, de kampioen van Oceanië.

Toen Marcelo Gallardo werd genoemd als mogelijk nieuwe Ajax-coach, verscheen hij in onderstaand verhaal: 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.