'Argentijnse bondscoach slachtoffert Agüero en Di María'

Reacties

Er moet na de slechte Copa América-start wat veranderen bij Argentinië, zoveel is duidelijk. Bondscoach Lionel Scaloni schuwt rigoureuze maatregelen niet, zo blijkt in aanloop naar de tweede groepswedstrijd tegen Paraguay.

'Argentijnse bondscoach slachtoffert Agüero en Di María'
Argentinië
Argentinië
1 - 1
Paraguay
Paraguay

Hoewel Scaloni na afloop van de 2-0 nederlaag tegen Colombia nog stelde dat Argentinië goed speelde, liet de Argentijnse keuzeheer tijdens zijn persconferentie weten dat het heel goed mogelijk is dat hij zijn elftal op enkele plaatsen wijzigt. 'Als we dingen veranderen, is het om ons spel te verbeteren. Maar we kennen geen twijfel, we weten precies hoe we willen voetballen.'

Waar Scaloni voorafgaand aan de eerste wedstrijd tegen Colombia zijn basisopstelling nog prijsgaf, is het nu gissen wie de oud-international opstelt. Op basis van de training van dinsdag concluderen de Argentijnse media dat Ángel Di María en Sergio Agüero (foto) de voornaamste slachtoffers zijn. De twee gelouterde aanvallers trainden mee met de reserves, net als Renzo Saravia en Guido Rodríguez.

'Het contrast tussen club en land is bij Agüero groter dan bij Messi'

Di María zou aan de linkerkant moeten wijken voor Udinese-smaakmaker Rodrigo De Paul, terwijl Internazionale-aanvaller Lautaro Martínez voorin de aanvalspartner van Lionel Messi moet worden. Rechtsback Saravia maakt in de vermoedelijke elf plaats voor Milton Casco, terwijl Giovani Lo Celso naar de as op het middenveld verschuift en Roberto Pereyra (Watford) zijn plaats op rechts inneemt.

Scaloni liet zich wat die laatste wijziging betreft wel enigszins in zijn kaarten kijken, nadat hij vragen kreeg over het weinig gelukkige optreden van Lo Celso als hangende rechtsbuiten. 'Het idee is dat hij op een positie komt te spelen waar hij zich meer op zijn gemak voelt', stelde de bondscoach, die tot het laatste moment afwacht of Pereyra fit genoeg is om aan de aftrap te verschijnen.

Vermoedelijke opstelling Argentinië: Armani; Casco, Otamendi, Pezzella, Tagliafico; Pereyra, Lo Celso, Paredes, De Paul; Messi, Martínez.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.