Scaloni zorgt voor verbazing in Argentinië: 'We speelden goed'

Bondscoach Lionel Scaloni heeft zich niet populair gemaakt in Argentinië. De trainer wees na de pijnlijke 0-2 nederlaag tegen Colombia naar allerlei factoren, behalve naar zijn eigen keuzes en zijn spelers.

Voor het eerst sinds 1979 begon Argentinië met een nederlaag aan het toernooi om de Copa América. Sterspeler Lionel Messi was volstrekt onzichtbaar tegen Colombia, dat door twee doelpunten in de laatste twintig minuten verdiend met 0-2 won. Scaloni was na afloop echter niet bezig met het ronduit zwakke spel van zijn ploeg, maar met allerlei randzaken.

Zo zat het veld in het Braziliaanse Bahia de keuzeheer enorm dwars. 'Een schande. Het veld was echt heel slecht. Hoe kan dat nou? Dit was pas de eerste wedstrijd die in dit stadion gespeeld werd dit toernooi. Ik ben benieuwd hoe dit veld er over twee of drie wedstrijden uit zal zien. Spelers van dit kaliber horen op een beter veld te kunnen spelen.'

Colombia was de hele wedstrijd dreigender dan Argentinië. 'Zij hebben dan ook een uitstekende ploeg. Colombia weet precies wat het moet doen en speelt heel gefocust', aldus Scaloni, die niet vond dat zijn ploeg een wanprestatie geleverd had. 'Ik vind het vooral belangrijk dat wij hen goed tegenstand hebben kunnen bieden. Soms was Colombia beter, soms waren wij beter. Ik vind dat we goed gespeeld hebben, zeker na rust. Zij scoorden uit de counter.'