Argentijnse bond accepteert ontslag bondscoach Basile

Alfio Basile is opgestapt als bondscoach van Argentinië. De 64-jarige trainer diende zijn ontslag in 'om persoonlijke redenen'. De tegenvallende resultaten spelen waarschijnlijk een rol bij de totstandkoming van het besluit.

Argentijnse bond accepteert ontslag bondscoach Basile

'De nationale voetbalbond heeft nog getracht Basile op andere gedachten te brengen, maar hij was erg vastberaden', aldus woordvoerder Ernesto Cherquis. 'We zouden tegen de stroom in zwemmen als we iemand met de waardigheid van Basile tegen zijn zin aan zijn contract zouden houden.'

Argentinië verloor woensdag met 1-0 van Chili, wat een vervolg betekende van de matige prestaties van de afgelopen periode. De Argentijnen wonnen slechts één van hun laatste acht interlands, zes keer werd er gelijkgespeeld.

Basile werd in juli 2006 voor de tweede keer in zijn loopbaan bondscoach. Tijdens zijn eerste termijn leidde hij de Argentijnen twee keer naar de eindzege in het toernooi om de Copa América (1991 en 1993). Afgelopen zomer bleef een herhaling van die prestatie uit toen Brazilië in de finale van het Zuid-Amerikaanse kampioenschap met 3-0 te sterk was.

In de huidige WK-kwalificatiecampagne bezet Argentinië de derde plaats in de Zuid-Amerikaanse poule met zestien punten uit tien wedstrijden. De beste vier landen kwalificeren zich rechtstreeks voor het WK 2010.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen