Arda Turan ontsnapt aan jarenlange gevangenisstraf

Arda Turan hoeft niet de gevangenis in. De middenvelder van Barcelona, die op huurbasis voor Istanbul Basaksehir uitkomt, is na de uitspraak van de Turkse rechter met de schrik vrijgekomen.

Arda Turan ontsnapt aan jarenlange gevangenisstraf

De 32-jarige Arda hing een celstraf boven het hoofd, nadat hij het vorig jaar aan de stok kreeg met Berkay Sahin. Hij sloeg de zanger een gebroken neus in een nachtclub in Istanbul en zocht hem vervolgens op in het ziekenhuis, waar hij met een pistool binnenkwam. Hij schoot met het vuurwapen om angst en paniek te creëren.

Arda werd beschuldigd van openlijke geweldpleging, illegaal wapenbezit en aanranding en er werd gesproken over een gevangenisstraf van liefst 12,5 jaar. Zo ver komt het niet voor de honderdvoudig international. De rechter sprak hem woensdag vrij van aanranding en legde een gevangenisstraf van twee jaar en acht maanden op voor de geweldpleging, het afvuren van het pistool en illegaal wapenbezit.

Persbureau Reuters meldt dat de uitvoering van het vonnis is uitgesteld, wat betekent dat Arda deze straf pas hoeft uit te zitten als hij in de aankomende vijf jaar opnieuw met justitie in aanraking komt. Istanbul Basaksehir, dat Arda sinds januari 2018 voor tweeënhalf seizoen huurt van Barcelona, had de middenvelder vorig jaar al een boete van 2,5 miljoen Turkse lire – circa 370 duizend euro – gegeven.

Arda hoopt zich nu weer volledig op voetballen te kunnen richten. Hij deed dit seizoen in de eerste drie competitiewedstrijden van Istanbul Basaksehir mee: twee keer als basisspeler en een keer als invaller.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen