Arbitrage weer teruggefloten: tweede rode kaart NEC in De Kuip geseponeerd

Reacties

NEC kan zaterdag tegen SC Cambuur gewoon een beroep doen op Philippe Sandler. De 26-jarige verdediger kreeg woensdag in de KNVB-bekerwedstrijd tegen Feyenoord de rode kaart, maar die blijkt onterecht te zijn gegeven. De aanklager betaald voetbal heeft de kaart geseponeerd.

Arbitrage weer teruggefloten: tweede rode kaart NEC in De Kuip geseponeerd
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
ns
4 - 4
N.E.C.
N.E.C.

De Nijmeegse club verdedigde woensdag in De Kuip een 0-2 voorsprong toen Sandler de bal in de slotfase tegen zijn arm kreeg aangeschoten. Scheidsrechter Rob Dieperink gaf Feyenoord een strafschop en Sandler de rode kaart. Volgens de tuchtcommissie is het echter niet bewezen dat de verdediger 'bewust op onreglementaire wijze een doelpunt voorkomt'. In de achtste finale van het bekertoernooi werd geen gebruik gemaakt van een videoscheidsrechter.

Feyenoord kwam dankzij de penalty, benut door Orkun Kökçü, in de slotfase terug en kwam kort daarna op 2-2 via Igor Paixão. Het tiental van NEC nam in de verlenging nog de leiding en kwam terug van de 4-3 van Feyenoord, maar moest na strafschoppen alsnog buigen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Márquez
Het is de tweede keer in korte tijd dat een rode kaart voor NEC op bezoek bij Feyenoord wordt geseponeerd. In de competitie kreeg Iván Márquez nog voor rust en na het zien van de beelden rood vanwege een overtreding. Ook die prent bleek onterecht en werd geseponeerd door de aanklager.

'Duidelijk dat scheidsrechters niet meer zonder VAR kunnen'
Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Meer P. Sandler
Meer over P. Sandler
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.