Arbiter Mulder weer middelpunt van commotie, historisch Jong Ajax wint

Reacties

De Graafschap heeft de derde periodetitel nog niet binnen, SC Cambuur wint weer en arbiter Siemen Mulder is wederom het middelpunt van commotie, deze keer bij Go Ahead Eagles - NEC Nijmegen. Er was vrijdagavond weer genoeg te beleven in de Keuken Kampioen Divisie.

Arbiter Mulder weer middelpunt van commotie, historisch Jong Ajax wint
© Pro Shots
FC Dordrecht
FC Dordrecht
1 - 2
De Graafschap
De Graafschap

Schrijft De Graafschap de derde periode op zijn naam? Dat was vrijdagavond de vraag in de Keuken Kampioen Divisie. Dat zou het geval zijn als De Graafschap zou winnen op bezoek bij FC Dordrecht en SC Cambuur in eigen huis gelijk zou spelen of verliezen tegen Roda JC Kerkrade. Vrijdagavond was immers de voorlaatste wedstrijd in de derde periode en de voorsprong van De Graafschap bedroeg tot vrijdagavond twee punten.

De Graafschap deed in elk geval wat het moest doen, al kenden De Superboeren een valse start in Dordrecht. Robin Polley zette FC Dordrecht met een wereldgoal (zie video hieronder) op een 1-0 voorsprong. Daarmee liet hij De Graafschap even schrikken, maar de uitploeg kwam nog voor rust langszij. Javier Vet kopte raak uit een hoekschop, waarna Daryl van Mieghem nog in de eerste helft de 1-2 verzorgde. Na die goal kreeg FC Dordrecht-coach Harry van den Ham de rode kaart. Hij vond dat de assistent-scheidsrechter buitenspel over het hoofd had gezien. Van den Ham keerde na rust dus niet meer terug op de bank van FC Dordrecht en voor arbiter Kevin Blom gold hetzelfde. De scheidsrechter bleef in de kleedkamer achter met een blessure. Zij zagen allebei vanaf de tribune toe hoe er na rust niet meer gescoord werd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

SC Cambuur
SC Cambuur
2 - 0
Roda JC Kerkrade
Roda JC Kerkrade

SC Cambuur mag in de derde periode dan achtervolger van De Graafschap zijn, voor de titel in de Keuken Kampioen Divisie ligt de ploeg uit Leeuwarden wél op pole position. Met vier punten meer dan De Graafschap staat SC Cambuur bovenaan en dat zal voorlopig nog wel even zo blijven, want de ploeg van Henk de Jong won vrijdagavond tamelijk eenvoudig van Roda JC Kerkrade.

Voor rust maakte Robert Mühren alweer zijn 22ste van het seizoen en daarmee verzorgde hij de 1-0 voor SC Cambuur. Die stand werd pas na rust uitgebouwd door de thuisclub en wederom was Mühren daarbij betrokken. Dit keer als aangever bij de goal van Michael Breij. Hij zorgde daarmee voor de 2-0, de stand die ook na het laatste fluitsignaal op het scorebord stond. SC Cambuur mag zodoende blijven hopen op de derde periodetitel, al blijft de achterstand op De Graafschap twee punten. 

Helmond Sport
Helmond Sport
0 - 2
Jong Ajax
Jong Ajax

Helmond Sport - Jong Ajax bleek al voor de aftrap een historische wedstrijd te zijn. Jong Ajax-coach Mitchell van der Gaag stelde namelijk het jongste team ooit op. Met een elftal van gemiddeld 18 jaar en 204 dagen 'oud' trok Jong Ajax ten strijde in Helmond. 'Kwaliteit kent geen leeftijd', sprak Van der Gaag vooraf en daar kreeg hij gelijk in. Door een goal van Sontje Hansen, vlak na rust, en eentje in de slotfase van Alex Méndez won Jong Ajax het uitduel met de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie: 0-2.

Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles
2 - 1
N.E.C.
N.E.C.

Het duel tussen Go Ahead Eagles en NEC Nijmegen kwam pas laat op gang, maar kende in de tweede helft wel de opmerkelijkste goal van de vrijdagavond in de Keuken Kampioen Divisie. Nadat Antoine Rabillard in de 51ste minuut de 1-0 had gemaakt voor Go Ahead Eagles maakte Soufyan Ahannach tien minuten later de veelbesproken 2-0.

Scheidsrechter Siemen Mulder, die vorige week nog werd uitgescholden door FC Utrecht-coach John van den Brom, nam bij die goal een hoofdrol op zich. Zijn assistent stak namelijk de vlag omhoog wegens vermeend buitenspel, maar Mulder zag dat de bal niet van een Go Ahead Eagles-speler kwam, maar van een NEC-speler. Er was volgens Mulder dus geen sprake van buitenspel, maar de spelers van NEC stopten met spelen vanwege het vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter. Het was zo een koud kunstje voor Ahannach om de 2-0 te verzorgen.

Na afloop bleek die ene goal ook nog het verschil tussen beide ploegen te maken. Zian Flemming zorgde namens NEC namelijk nog voor de 2-1 van de uitploeg, maar verder dan dat kwamen de Nijmegenaren niet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

NAC Breda
NAC Breda
1 - 0
Almere City FC
Almere City FC
Jong PSV
Jong PSV
1 - 1
TOP Oss
TOP Oss
Telstar
Telstar
2 - 1
MVV Maastricht
MVV Maastricht
Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
SC Cambuur
29
21
3
5
68-25
+43
66
2
De Graafschap
29
17
11
1
63-28
+35
62
3
FC Volendam
29
16
7
6
57-42
+15
55
4
Jong Ajax
29
16
6
7
72-47
+25
54
5
NAC Breda
29
14
8
7
48-30
+18
50
6
Go Ahead Eagles
29
12
12
5
49-41
+8
48
7
Excelsior
29
13
8
8
65-55
+10
47
8
N.E.C.
29
12
9
8
51-37
+14
45
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.