Uitgerekend Mendes Moreira grote man in krankzinnig KKD-duel

Nota bene Ahmad Mendes Moreira heeft vrijdagavond Excelsior aan een overwinning geholpen in het duel met FC Den Bosch. De man die eerder dit seizoen slachtoffer was van racisme in het duel tussen beide ploegen maakte vrijdagavond het verschil namens Excelsior in een krankzinnig duel.

Excelsior
Excelsior
6 - 4
FC Den Bosch

Excelsior en FC Den Bosch speelden eerder dit seizoen een van de meest spraakmakende wedstrijden van het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. FC Den Bosch - Excelsior was namelijk het duel waarin Excelsior-speler Mendes Moreira racistisch werd bejegend door de aanhang van FC Den Bosch en de wedstrijd werd destijds tijdelijk gestaakt. De gebeurtenissen in Den Bosch zorgden nadien voor veel commotie in heel Nederland. Ook Ronald Koeman en Georginio Wijnaldum kwamen destijds met een statement.

Vrijdagavond ging FC Den Bosch op bezoek in Rotterdam en ook die wedstrijd werd spraakmakend, al was het dit keer wel door leukere redenen. Er vielen namelijk liefst tien goals te bewonderen in Kralingen. Excelsior stond bij rust op een 2-0 voorsprong door goals van Elías Ómarsson en Rai Vloet, maar dat waren dus bepaald niet de laatste goals van de avond.

De wedstrijd kreeg in de tweede helft het stempel "knotsgek" en er vielen nog acht (!) goals. De eerste drie kwamen allemaal op naam van FC Den Bosch: twee keer Pedro Marques en één keer Danny Verbeek. Vervolgens was het Luigi Bruins die er 3-3 van maakte door een strafschop te benutten. Jordy van der Winden had bij het veroorzaken van die penalty een tweede gele kaart gekregen en dus moest FC Den Bosch met tien man proberen de 3-3 over de streep te trekken.

Dat lukte niet, ook al kwam de uitploeg via Marques nog wel op een 3-4 voorsprong. De Portugees werd daarmee de eerste buitenlander in de Keuken Kampioen Divisie met drie goals in één wedstrijd na Fabio Caracciolo namens MVV in 2009. Een leuke statistiek, maar daar had hij na afloop helemaal niets meer aan. Joël Zwarts maakte er namelijk nog 4-4 van, waarna het nota bene Mendes Moreira was die alle aandacht opeiste.

Mendes Moreira, die op de bank moest beginnen, leek tien minuten voor tijd een hoekschop ineens het doel in te draaien. Hij maakte daarmee de 5-4 en stelde de overwinning voor de Rotterdammers veilig. De treffer kwam na afloop nog op naam van Ómarsson, die de bal nog héél licht toucheerde, maar het was Mendes Moreira die de felicitaties ontving. Hij verzorgde vervolgens ook nog de assist op de 6-4 van Vloet, die zodoende het slotstuk van een krankzinnig duel verzorgde.